x

Šunjić: Transfer u Palermo gledam kao pametan potez!

Bh. reprezentativac Toni Šunjić od danas je i zvanično novi igrač Palerma. 

Šunjić će za Palermo nastupati do kraja sezone kao posuđen igrač Stuttgarta, a o prvim impresijama, odluci da promijeni sredinu, kao i o izazovima koji ga očekuju govorio je za SportSport.ba. 

 

``Prvi dojmovi su odlični. Malo se cijela priča odužila, ali na kraju sam potpisao ugovor i sretan sam zbog toga. U Palermo dolazim na posudbu s opcijom ugovor bude otkupljen. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Moram istaći da je Palermo bio najkonkretniji i nakon što sam razgovarao sa Jajalom nisam imao dilemu. Učinit ću sve da pomognem klubu``, kazao nam je Šunjić. 

 

Ne skriva Šunjić da mu je san uvijek bio da igra u elitnom italijanskom rangu. 

 

``Serija A mi se uvijek sviđala. U Italiju su, po mom mišljnju, dolazili jedni od najboljih odbrambenih igrača i ovdje se pažnja dosta posvećuje odbrani. Mislim da ću ovdje imati uspješniju epizodu nego u Njemačkoj``, dodaje Šunjić.

 

U proteklom periodu Stuttgart nije pretjerano računao na Šunjićeve usluge i bilo je jasno da dolazi kraj njegovoj epizodi u Njemačkoj. 

 

``Promjenom trenera se promijenila i moja situacija u Stuttgartu. Ipak, treba imati na umu da svaki trener ima svoje vizije i to poštujem. Ja sam pao u drugi plan, nisam bio zadovoljan s tim i odlučio sam promijeniti sredinu. Vjerujem da ću u Palermu dobiti veću priliku i na ovaj transfer gledam kao pametan potez``, zaključio je Šunjić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

 

Palermo je Šunjiću, podsjećamo, šesti klub u dosadašnjoj fudbalskoj karijeri. Prethodno je branio boje Stuttgarta, Zrinjskog, Kortrijka, Zorye i Kubana.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.