x

Sunnyland pobjednik mini nogometne lige Sarajevo!

Odluka o prvaku Mini nogometne lige Sarajevo donesena je u posljednjem kolu, a titula najbolje ekipe pripala je Sunnylandu.

Organizator je priredio svečanu dodjelu medalja i nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana, kao i priznanja za najprofesionalniju i fair play ekipu. Za najboljeg igrača lige proglašen je Ibrahim Hršumović iz Unigradnje, najbolji strijelac lige je Fijad Mehanović iz ekipe Općine Ilijaš sa 23 postignuta pogotka, dok je za najboljeg golmana proglašen Eldin Hasanspahić iz Sunnylanda. Priznanje za fair play dobila je ekipa ICG-a, a za najprofesionalniju ekipu na terenu od samog početka lige priznanje je dobila Unigradnja. Za najboljeg igrača posljednjeg kola izabran je Emir Džuderija iz Sunnylanda, a za golmana kola izabran je Aldin Peljto iz Unigradnje.

 

Ovogodišnji prvak je ekipa Sunnylanda, koja je sezonu otvorila porazom, ali je na kraju uspjela osvojiti ligu uprkost snažnoj konkurenciji. Direktno je o tituli odlučivala sinoćnja utakmica protiv Unigradnje u koja je završena bez pobjednika rezultatom 2:2. Treće mjesto je osvojila ekipa Twin Cakesa, koja je sinoć savladala Neon visokim rezultatom 14:3 i tako osigurala plasman u završnicu. 

 

Tri ekipe (Sunnyland, Unigradnja i Twin Cakes) plasirale su se u završnicu mini nogometnog prvenstva i Kupa BiH, a 29. i 30. aprila u Vitezu će odmjeriti snage s najboljim ekipama iz drugih gradova naše zemlje (Banja Luka, Mostar, Široki Brijeg, Tuzla, Prijedor, Čapljina, Kiseljak i domaćin Vitez), gdje će se prvoplasirane ekipe boriti za prvaka države u prvenstvu, a drugoplasirani i trećeplasirani iz Sarajeva boriti za prvaka kupa BIH. 

 

- Svi igrači koji budu u završnici imat će priliku da skrenu pažnju selektoru reprezentacije BiH i zasluže dres Bosne i Hercegovine, jer bliži se i evropsko prvenstvo u Češkoj gdje se naša selekcija nalazi u grupi sa Crnom Gorom, Srbijom i Italijom. Želimo da kao organizatori mini nogomet u Sarajevu popularizujemo na najbolji mogući način i približimo svim rekreativnim ekipama i firmama, koje igraju svoje termine mini nogometa i podignu to na malo veći nivo i takmiče se u našoj ligi, jer ova organizacija i sami projekat evropskih razmjera itekako ima budućnost- kažu iz Udruženja Mini nogomet Sarajevo koji su organizatori ovog sve popularnijeg  takmičenja u glavnom gradu BiH. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.