x

Sušić: Atmosfera je poljuljana nesrećom u Zenici, Kipar moramo pobijediti!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je trening u Zenici, uoči utakmice sa Kiprom, koja se igra u utorak navečer u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Selektor Safet Sušić istakao je da je atmosfera u reprezentaciji poljuljana nesrećom u Zenici, u kojoj je život izgubilo pet rudara.

``Svi su spremni. Pripreme protiču bez ikakvih problema. Momci vjerovatno sa nestrpljenjem očekuju utakmicu. Imamo još dva treninga. Vjerovatno ćemo malo trenirati i na dan utakmice. Sve je onako kako smo planirali. Atmosfera je dobro poljuljana zbog tragedije u Zenici. Mi smo nesretna zemlja. Malo, malo pa nam se nešto desi``, rekao je Sušić.

 

Selektor našeg nacionalnog tima danas će analizirati igru Kipra sa svojim saradnicima, dok reprezentativci neće gledati video našeg narednog protivnika.

 

``Danas ću gledati Kipar sa svojim saradnicima. Igrači vjerovatno neće gledati. Imamo loše iskustvo s tim. Nemamo razlog da ih posbeno gledamo. Trebamo gledati na nas. Znamo da ćemo imati više loptu u posjetu  od njih. Vrlo lako ćemo doći na 30 metara od gola. Ne trebamo im ostavljati puno prostora. Igrači znaju da moramo dobiti ovu utakmicu po svaku cijenu``, dodao je naš selektor.

 

Sušić je istakao da ćemo i u ovim kvalifikacijama igrati ofanzivno, sa dva ili tri napadača.

 

``Čitave kvalifikacije ćemo igrati sa dva ili tri napadača. Nikada sa jednim. Ukoliko budemo igrali sa dva klasična to će biti Džeko i Vedo, a ukoliko jednog od njih izostavim, onda ću staviti dva napadača po strani, Višću i Hajrovića``, kazao je Sušić.

 

Selektor našeg nacionalnog tima očekuje pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

 

``Mislim da imamo ekipu koja može da da ovim manjim i srednjim ekipama dati tri gola. Sumnjam da mogu oni nama dati više od jednog. Imamo ekipu koja može da vrlo brzo nađe rješenje``, rekao je popularni Pape, koji ima dileme oko prvih jedanaest:

 

``Imam dilema uvijek. Imat ću vjerovatno do početka utakmice. Možda sat - dva prije utakmice``.

 

U našoj reprezentaciji nekoliko je novih mladih igrača, a selektor se nada da će oni izrasti u fudbalere na koje će se moći računati na Evropskom prvenestvu.

 

``Sigurno je da ova reprezentacija ima 30 godina manje od one na Svjetskom prvenstvu. Dobro bi bilo da ovi igrači sazriju do Evropskog prvenstva kroz kvalifikacije``, dodao je Sušić.

(Sport Centar)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.