x

Sušić danas okuplja Zmajeve: U Zenici se očekuje 20 igrača

Selektor na današnjoj prozivci očekuje 20 igrača. Na njegovom spisku su: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić, Mensur Mujdža, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Anel Hadžić, Tino Sušić, Zoran Kvržić, Muhamed Bešić i Edin Višća.

 

Nakon tri utakmice u okviru B-grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo reprezentacija Bosne i Hercegovine  ima svega dva boda. Stoga se pozitivan rezultat u meču sa selekcijom Izraela nameće kao imperativ. Našu reprezentaciju očekuje težak zadatak, a u prilog reprezentaciji Bosne i Hercegovine ne ide ni to što je ostala bez ključnih igrača uoči utakmice koja se igra u nedjelju. 

 

Okupljanjem nogometaša u Trening kampu u Zenici danas će početi pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijski susret s Izraelom.



Nakon povrede Vedada Ibiševića, novo razočarenje za bh. sportsku javnost donijela je i povreda Edina Džeke. Detaljnim pregledom u ponedjeljak ustanovljeno je da kapiten bh. reprezentacije neće moći da zaigra u meču u Haifi. 



Uprkos povredi, Džeko će se pojaviti na okupljanju u Zenici. Istakao je da mu je veoma teško što neće igrati u meču protiv Izraela. A ostalo mu je samo da poželi sreću ostalim Zmajevima.



``Povreda je došla u najnezgodnijem trenutku i moram se pomiriti s tim. Vjerujem u ekipu, jer znam da posjedujemo kvalitet da ostvarimo dobar rezultat u Haifi. Nedostaje nas nekoliko, ali igračima koji su tu treba dati podršku i vjerovati u njih``, kazao je Džeko novinarima.



Čak ni Avdija Vršajević neće moći igrati zbog rupture aduktora desne natkoljenice, a selektor je u međuvremenu pozvao igrača Rijeke Zorana Kvržića. 

 


Prvi trening nogometaši BiH obavit će u srijedu ujutro, a do polaska u Izrael obavit će četiri treninga u Zenici. 



Nogometaši BiH u Izrael će otputovati u petak čarter letom sa Sarajevskog aerodroma, u subotu će imati zvanični trening na stadionu Sammy Ofer u Haifi, gdje će u nedjelju od 20.45 igrati utakmicu protiv Izraela. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.