x

Sušić poziva Bičakčića!

Ermin Bičakčić bit će pozvan u reprezentaciju BiH za prijateljsku utakmicu 13. augusta na ``Koševu`` protiv SAD, potvrdio je jučer ``Nezavisnim novinama`` selektor Safet Sušić.

Naime, otklonjena je i posljednja prepreka za nastup fudbalera "Ajntraht Braunšvajga" u bh. dresu, nakon što je jučer iz Fudbalskog saveza Njemačke na adresu N/FS BiH stigla potvrda da je za omladinski tim Njemačke nastupio samo u jednom meču.

``Nijemci su dokumentovali da je igrao za njihovu U18 reprezentaciju u prijateljskom susretu, te samim tim nema više nikavih barijera da obuče naš dres. Praktično nema potrebe ni za promjenu sportskog državljanstva. Jedino što u narednim danima treba izvaditi pasoš BiH, vjerujem da će ga i dobiti do sredine augusta, pa i prije, što znači da smo dobili značajno pojačanje``, rekao je Sušić.

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, još početkom prošlog mjeseca odlučio je dati bh. državljanstvo Bičakčiću, koji bi će ``zmajevima`` u budućnosti biti od velike koristi u zadnjoj liniji. Treba naglasiti da će ovo biti praktično njegov povratak jer je igrao i za U19 selekciju BiH, ali poteškoće zbog papira nastale su jer se svojevremeno zbog njemačkih zakona morao odreći bh. državljanstva.

Jučer je u centru pažnje bio također defanzivac i standardni bh. reprezentativac Boris Pandža. Interes za fudbalera belgijskog "Mehelena" pokazao je škotski velikan, ali zbog finansijskih problema i poreznog duga trenutno tek trećeligaš "Glazgov Rendžers". Pandža, koji je veći dio prošle sezone pauzirao, ne krije da bi volio napustiti Belgiju, ali po svemu sudeći sljedeća destinacija ipak neće biti na Ostrvu.

``Nisam još razgovarao sa čelnicima "Rendžersa", tako da u ovom trenutku ne mogu reći ništa više o tome. Jasno je da i u budućnosti želim biti standardni reprezentativac BiH i nastupiti na Mundijalu, zato moj naredni klub mora biti pravi izbor``, naglasio je Pandža, a njegova izjava svidjela se Sušiću:

``Naravno da mora napraviti pravi izbor i to u ovom trenutku nije "Glazgov Rendžers". Boris ima još dovoljno vremena da nađe angažman u ekipi koja bi bila odgovarajuća njegovim kvalitetima``, smatra Sušić.

Sredinu će od naredne sezone promijeniti i fudbaler Sevilje Miroslav Stevanović, a nagađa se da bi mogao u "Crvenu zvezdu".

``Sve što sada mogu reći jeste da ću narednu sezonu provesti na pozajmici. Koji je to klub, trenutno zaista ne znam``, rekao je jučer Stevanović.

Izvor: 24sata.info/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.