x

Susret Fortuna FC i reprezentacija Lige navijača!

Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica se i ove godine potrudilo da Dan Zenice ne prođe neprimjećeno. U saradnji sa Ligom navijača evropskih klubova Zenica i NK Fortuna Zenica organizovana su dva revijalna nogometna meča na stadionu Kamberovića polje u Zenici. Na jedno se mjestu skupilo mnoštvo poznatih zeničkih imena i kroz druženje i igru obilježilo rođendan svoga grada. Lijepo vrijeme poslužilo je organizatore, a sugrađani su vidjeli duele starih i mladih, sportista i političara, debelih i mršavih, bogatih i siromašnih i svi oni na jednome mjestu. Ovakvo zanimljivo obilježavanje praznika nije zaboravio obići ni prvi čovjek Zenice, g. Husejin Smajlović koji je pozdravio sve prisutne i pohvalio ideju i zalaganje mladih sugrađana da se obilježi ovaj, za Zenicu bitan datum.

Iako je rezultat bio u drugom planu važno je navesti imena igrača koji su nas počastili sjajnim nogometnim partijama kao i strijelce na današnjim utakmicama.
 
Za ekipu reprezentacije ``Liga navijača`` nastupili su: Amel Skomorac, Adnan Abdulović, Refik Begić, Haris Čičak, Omer Zrnić, Bojan Hrvač, Jasmin Duvnjak, Elvir Podojak, Haris Čajlaković, Ermin Dananović, Armin Arifović, Mirza Pjanić, Orhan Šabanović, Jasmin Imamović, Senad Musić i Toni Ivanović, a vodio ih je predsjednik Lige navijača Kerim Sačak.
 
Boje ekipe prijatelja NK ``Fortuna`` branili su: Ismet Osmančević, Alija Limanović, Armin Beganović, Adis Bešić, Semir Kobić, Benjamin Terzić, Senad Brkić, Feđa Jovanović, Amir Bektaš, Zahid Hećo, Rusmir Smriko, Mensud Smaka, Božo Puđa, Ervin Radončić, a ekipu je vodio Semir Kobić.
 
U prvom susretu koji se odigrao od 16h slavila je ekipa reprezentacije ``Lige navijača`` koja je golovima Čajlakovića, Ivanovića, Abdulovića i dvostrukog strijelca Duvnjaka uspjela pokazati kvalitet nad timom sastavljenog od respektovanih imena zeničkog nogometa kojima je svojim golom obraz spasio Terzić.
 
U drugom meču publiku su zabavljale ekipe prijatelja LOVa Zenica i ekipa ``Novinari`` u kojoj je igralo najmanje novinara. Za pobjedničku ekipu prijatelja LOVa golove su postigli Almir Čamdžić, Jasmin Duvnjak te dva puta Haris Muratović, a osim strijelaca igrali su još i Armin Bašić, Jasmin Imamović, Selim Karahasanović, Edin Skopljak, Nihad Fetić Hakala, Saudin Đulan, Benjamin Terzić, Adis Hrnjić, Zehrudin Arnaut, Ćazim Huskić i Mujo Jupić.
``Novinarima`` su obraz spašavali Izet Babić i Ramo Pivić, a saigrači su im billi Himzo Halać, Omer Zukić, Belmin Čolo, Nusret Imamović, Dino Kurbegović, Alija Porča, Mugdim Elezović, Sead Sejo Čerimović, Emir Skopljak, Vernes Luković, Harun Šabić te Kabir Babić.
 
Manifestacija je protekla bez incidenata uz lijepo družene. Važno je spomenuti da je početni udarac na prvom susretu, koji je bio debi reprezentacije Lige navijača i sjajna najava 2. sezone koja počinje kraje ovog mjeseca, izvela najglasnija i najpredanija zenička navijačica Liverpoola, Sanela Sarajlić.
 
Pred sam početak današnjih utakmica održan je i fotoshooting na kojem je 12 zeničkih djevojaka predstavljalo ekipe učesnice predstojeće sezone Lige navijača, projekat koji raste iz mjeseca u mjesec, a današnja sjajna igra momaka izabranih iz ekipa učesnica pokazala je o kakvoj se kvaliteti nogometne igre radi.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.