x

Sutra izbor najboljeg sportiste BiH!

Izbor sportiste godine u Bosni i Hercegovini, 17. po redu, u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH bit će održan sutra u Sarajevu.

Izbor sportiste godine u Bosni i Hercegovini, 17. po redu, u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH bit će održan sutra u Sarajevu.

 

Pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH, s predsjedavajućim Draganom Čovićem, a partneri Izbora i ove godine su Olimpijski komitet BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Ovogodišnjim žirijem je predsjedavala nekadašnja proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović.

 

– Svih ovih godina, koliko znam, sve odluke su donijete konsenzusom i to je ono što predstavlja posebnu vrijednost. Dakle, ova manifestacija je u ovakvoj složenoj državi gdje je jako teško postići dogovor oko bilo čega pokazatelj i dokaz kako se nešto može kad se hoće, kada se iskreno pristupa domaćoj zadaći i kada se želi napraviti nešto čime se svi u ovoj zemlji možemo ponositi – kazao je na današnjoj konferenciji za medije direktor BHT1 Mario Vrankić.

 

Ispred „Nezavisnih novina“ medijima se obratio urednik sportske redakcije Goran Karać koji je naglasio da je ponosan na ovu manifestaciju.

 

– Mi u „Nezavisnim novinama“ smo izuzetno ponosni na ovaj projekt. Drago mi je što manifestacija svake godine dobija na značaju. Želimo da pokažemo našim sportistima koliko su nam bitni njihovi rezultati, ma kakvi oni bili, da ih cijenimo i poštujemo. Pozvao bih ovom prilikom da svi dođu na sutrašnju manifestaciju i da zajedno nagradimo najbolje sportiste – istaknuo je Karać.

 

Urednik sportskog programa BH radija 1 Adi Ljubović je naglasio da je i ovaj put rad žirija protekao u najboljem redu, te da je manifestacija izrasla u najrespektabilnji izbor sporiste u BiH.

 

– Kao sudionik svih izbora do sada mogu sa sigurnošću reći da je proces rada žirija prošao u najboljem redu. Svi su bili svjesni odgovornosti i svi su pristupili svojoj zadaći vrlo odgovorno. Održali smo tri sjednice, nije bilo lako donijeti neke odluke, ali sve to smo dobro odvagali, procijenili i na kraju donijeli odluke koje će biti potvrđene sutra na toj posljednjoj sjednici žirija – rekao je Ljubović.

 

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. Teniser Damir Džumhur, košarkaš Džanan Musa i fudbaler Edin Džeko ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu, dok će se za krunu najbolje sportistkinje BiH u godini na izmaku “boriti” džudistkinje Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić, te biciklistkinja Lejla Tanović.

 

Bit će uručene nagrade i za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide, kao i nagrada čitalaca Nezavisnih novina.

sportske.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.