x

Svaka domaćica TREBA DA ZNA: Recept za najbolju MUSAKU!

Musaka sa nevjerovatnim ukusom osvaja čula ukusa i najzahtjevnijih gurmana.

Sastojci

 

700 g krompira

 

300 g mljevenog mesa

 

1 glavica crnog luka

 

4 čena bijelog luka

 

1 kafena kašika mljevene paprike

 

mljeveni biber

 

so 

 

2 jaja

 

1 pavlaka (200 g)

 

50 ml mlijeka

 

ulje

 

Priprema

 

1. Crni luk isjeckati i propržiti na ulju, dodati so, mljevenu i tucanu papriku, biber i sve izmiješati. Krompir očistiti oprati i isjeći na listiće. 

 

2. U đuvečaru poređati pola količine krompira pa dodati mljeveno meso i odozgo prekriti preostalim krompirom. 

 

3. U činiju staviti pavlaku jaja i mlijeko i žicom izmiješati i preliti preko krompira. Blago protresti posudu i staviti u rernu koju ste prethodno zagrijali na 200 stepeni.

 

4. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. 

 

5. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. 

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.