Svaka domaćica TREBA DA ZNA: Recept za najbolju MUSAKU!
Musaka sa nevjerovatnim ukusom osvaja čula ukusa i najzahtjevnijih gurmana.
Sastojci
700 g krompira
300 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena bijelog luka
1 kafena kašika mljevene paprike
mljeveni biber
so
2 jaja
1 pavlaka (200 g)
50 ml mlijeka
ulje
Priprema
1. Crni luk isjeckati i propržiti na ulju, dodati so, mljevenu i tucanu papriku, biber i sve izmiješati. Krompir očistiti oprati i isjeći na listiće.
2. U đuvečaru poređati pola količine krompira pa dodati mljeveno meso i odozgo prekriti preostalim krompirom.
3. U činiju staviti pavlaku jaja i mlijeko i žicom izmiješati i preliti preko krompira. Blago protresti posudu i staviti u rernu koju ste prethodno zagrijali na 200 stepeni.
4. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom.
5. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min.
Izvor: Kolektiv.me
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.