x

Svaka pomoć potpuno paralizovanoj Andreji Fuks bi dobrodošla!

Rođena sam 1980 godine. Još kao dijete od 3 godine sam izgubila oca. Od onda, o meni skrbi samo moja majka. Zbog teškog početka sam vrlo rano morala postati samostalna. Bila sam odličan đak i mnogo učila da bih uspjela. Završila sam fakultet, zaposlila se i upisala magisterij. Bila sam zadovoljna i sretna. Bavila sam se atletikom i plesom.

Kada sam imala 28. godina, dobila sam moždani udar zbog kojega sam skoro umrla.

 

Ostala sam potpuno paralizirana  i nepokretna  od vrata nadolje, 100 % invaliditet. Nisam mogla hodati, sjediti, govoriti, žvakati, piti, gutati, ni pomaknuti se. Moj oporavak je vrlo polagan i težak, ali kontinuiran. Sada sam u stanju pomicati desnu ruku, što mi omogućuje da koristim kompjuter, lakše govorim. Mogu samostalno sjediti. Koliko teško bilo, još uvijek imam snagu i želju da budem samostalna i da dokažem svoje potencijale, no prvo se moram oporaviti. Financijski smo se već iscrpili, majka zbog mene je morala dati otkaz, a za operaciju drugog stopala i rehabilitaciju trebam cca 500.000 kn.

Pitanje je kako ću se brinuti o sebi kad majčine pomoći više ne bude.

 

Moja majka više nije mlada i briga o meni joj sve teže pada. Nepokretna sam, ovisna o tuđoj njezi i brizi, imam jednog roditelja koji se skrbi o meni, doista joj je jako naporno.

 

Inače sam vjerna obožavateljica Halida Bešlića, a najdraža pjesma mi je Miljacka.

 

Ukoliko ste voljni donirati, možete uplatiti na Fuks Andreja, Zagreb, IBAN žiro-računa: HR8623600003114874656 (ZABA).

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.