x

Sve spremno za Drugi međunarodni golmanski kamp u Sarajevu!

Sve je spremno za Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane koji će biti održan u Sarajevu i Vogošći od 2. do 5. avgusta. Tokom četiri dana trajanja kampa mladi golmani usavršavat će svoje sportske golmanske vještine  od tima trenerskih golmana pod nadzorom Envera Lugušića, trenera našeg nacionalnog tima, a na raspolaganju će im biti i stručnjak za kondiciju i fitness prof. dr. Lejla Šebić, koja će sa učesnicima trenirati na “Bijeloj tabiji”. 

Važno je naglasiti da je ove godine prijatelj projekta Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke, a podršku organizatoru, sportskoj organizaciji “Management&Promotion Team” su pružili i kapiten reprezentacije Edin Džeko, Asmir Begović, Slobodan Čobo Janjuš, Zdravko Čolić, koji je svojevremeno slovio kao jedan od najpersprektivnijih golmana u Jugoslaviji, a trenirao je u omladinskom pogonu Željezničara. 

 

- Ove manifestacije ne bi bilo bez poznatih domaćih brendova, jer ovaj sportski događaj nije podržala nijedna državna, entitetska niti kantonalna institucija iako smo okupili golmane iz svih krajeva BiH, ali i regiona. Posebno nam je drago da je uz Envera Lugušića u trenerskom timu i Vukašin Petranović – kažu organizatori Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane.

 

Spisak učesnika: Kenan Lupić, Anis Sefo, Damir Vinković, Esad Hasić, Amar Hodžić, Andre Gardavski, Kenan Topolović, Nesko Tadić, Fadil Komić, Midhat Karić, Bakir Brajlović, Eldar Kaleta, Ilhana Ehlić, Deni Begović, Salko Pirija, Faruk Kobiljak, Almir Skopljaković, Denis Baždar, Irfan Kačapor, Faris Imamović, Amel Hodžić, Adel Mahović, Azir Muminović, Amar Husrep, Rijad Busuladžić, Kenan Čelik, Alem Lilić, Kerim Salihović, Imran Bilić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.