x

Svečana ceremonija dodjele stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel u Zenici!

U prisustvu velikog broja posjetitelja, ličnosti iz javnog i političkog života, danas je u hotelu "Zenica" upriličena svečana ceremonija dodjele 100 BBI stipendija fonda "Sheikh Saleh Kamel" za djecu bez roditelja.

- Čestitam BBI banci koja nam na različite načine pomaže u edukaciji naše omladine. Fondacija je vrlo značajna i pravilno usmjerena, kako bi na pravi način okončali svoje školovanje i vratili društvu svojim znanjem i kompetencijama - kazao je Dževad Zečić, rektor zeničkog Univerziteta.

 

Direktor BBI banke Amer Bukvić kazao je da Bosna i Hercegovina ima prespektivu i da studenti svoja znanja trebaju koristiti u svojoj zemlji, a ne negdje daleko od kuće, gdje će uvijek imati status gosta.

 

- Vi ste ovo zaslužili, i želja šejka je bila da vam pomogne kad vam je najviše potrebno. Mislim da je ovo značajan projekat i da su upravo ljudi najveća vrijednost kako BBI banke, tako i društva. Vjerujem da BiH ima perspektivu i da ćemo zajedno sa vama mi iz privatnog sektora uz pomoć vlasti napraviti ambijent u kojem ćete biti adekvatno cijenjeni i plaćeni za svoja znanja - kazao je Bukvić.

 

Svoju zahvalnost BBI banci istakla je i Rejhana Numanović, studentica Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, kazavši kako je ovo izuzetno bitna pomoć svim studentima s obzirom da finansijska situacija u našoj zemlji nije na zavidnom nivou.

 

- Samo studiranje nije jednostavno i zahtjeva velike novčane izdatke, i zbog toga nam je ova pomoć od izuzetnog značaja. Najlakši način da se uništi jedna država bez ispaljenog metka jeste da joj se uništi obrazovanje. BBI banka je prepoznala važnost obrazovanja i ne dozvoljava uništavanja naše države - kazala je Numanović.

 

Ova manifestacija se održava već petu godinu za redom, a iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 500 djece, učenika i studenata bude isplaćeno 600.000 američkih dolara godišnje.

 

Tekst: Faktor

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.