x

Svečano otvoren 23. Sarajevo Film Festival: Glamur u Sarajevu! (GALERIJA)

Na Pozorišnom trgu u Sarajevu večeras je zvanično počeo 23. Sarajevo Film Festival (SFF). Prethodilo je piće dobrodošlice na festivalskom trgu čiji su gosti, mahom javne ličnosti iz naše zemlje, regiona i svijeta defilirale crvenim tepihom ispred ispred Narodnog pozorišta. 

Crvenim tepihom prošetali su mnogobrojni značajni gosti. Među njima bili su: Američka ambasadorica Maureen Cormack, Strajo Krsmanović, kantonalni premijer Elmedin Konaković sa suprugom Dalijom.

 

Tu su i Džejla Glavović, direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur, specijalna gošća SFF-a Lena Kovačević, Mirvad Kurić sa suprugom, Marijela Margeta Hašimbegović sa suprugom, Elma Tataragić, Ivica Šarić, glumci filma ``Druga strana nade``, kojim će biti otvoren festival, kao i Goran Bogdan, Danis Tanović sa suprugom, Jasna Ornela Bery, Muhamed Konjić, Sarah Čerkez...

 

Na piću dobrodošlice Mirsad Purivatra, direktor SFF-a, izrazio je zadovoljstvo organizacijom festivala, pohvalio svoj tim i zahvalio se gostima sto su došli. Poželio im da uživaju u osam dana festivala.

 

Na najznačajniji filmski festival u regiji ove godine dolaze i istaknuti reditelj Oliver Stone i slavni britanski komičar John Cleese.

(Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.