x

Svečano otvoren Pino Nature Hotel: Pogledajte dio atmosfere sa Trebevića!

Na Trebeviću je danas svečano otvoren Pino Nature Hotel, popularni Prvi Šumar koji su mnogi već nazvali ``dnevnim boravkom`` Sarajeva. Objekat će zapošljavati 25 radnika, a raspolaže sa 24 sobe, apartmanom, kogresnom dvoranom, igraonicom za djecu, wellness centrom i bazenom, te kamin salom i restoranom. Ekipa Ekskluziva.ba portala vam donosi dio atmosfere, a uskoro ćete moći pogledati i kompletnu reportažu s velikom fotogalerijom.

Hotel je smješten u borovoj šumi, na prostoru nekadašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi šumar. Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hotelijerstvu, a osvojio je simpatije građana koji već 15-ak dana dolaze u objekat popiti kafu ili ručati. 

 

``Iako nije bilo planirano da se otvori ranije, objekat su otvorili naši gosti puno prije 8. januara. Bili su radoznali i ušli u objekat. Snalazili smo se i osoblje je bilo bačeno u vatru, te su učili do najboljih učitelja, a to su naši gosti. Vikendom je ovdje hiljade ljudi, saobraćaj bude zakrčen i jednostavno ni najbolji ugostitelji ne mogu podnijeti taj pritisak i da bude sve na nivou na kojem smo mi zamišljali``, kazala je Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je investitor ovog objekta. 

 

Za dizajn interijera objekta pobrinuo se renomirani bh. arhitekta Amir Zec. 

 

``Sretan sam što Pino Sarajlijama vraća Trebević, a Trebeviću Sarajlije. Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodet, a hotel svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras``, naglasio je arhitekta Amir Vuk Zec.

 

Svečanu vrpcu je presjekao Tarik Jašarević, vlasnik Relax Toursa, te je poželio dobrodošlicu zvanicama i poželio da svi posjetioci uživaju u prelijepom ambijentu koji nudi Trebević. 

 

Pino Nature Hotel ima zelenu terasu od blizu 400 kvadratnih metara s koje će se pružati pogled na krajolik. Šetnice, biciklističke staze i igralište, te baby ski-lift građanima će biti dostupni besplatno za korištenje. Vanjski radovi hotela bit će finalizirani u martu, piše Klix.ba.

 

Restoranska ponuda bazirat će se na eko i zdravoj hrani, a u objektu se neće točiti alkoholna pića.