x

Svečano otvoren Tarčin Forest Resort! (GALERIJA)

MGallery by Sofitel, luksuzni brend vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels i njenog strateškog partnera za region Orbis Hotel Group, u prisustvu brojnih zvanica svečano obilježio otvaranje svoje jedinstvene nove lokacije u prirodnoj oazi Tarčin Forest Resort&Spa. Skupu su se obratili premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković te načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović izrazivši zadovoljstvo zbog realizacije ovako značajnog projekta.

Enes Kazazić, direktor investitorske kompanije TIDC doo, u svom obraćanju govorio je o jedinstvenom konceptu i ponudi resorta.

 

``Tarčin Forest Resort & Spa - MGallery by Sofitel je unikatan jer spaja luksuz vrhunske hotelske usluge i zdrav, sadržajan boravak u prirodi. Smješten u netaknutoj prirodi šumske oaze iznad Tarčina nadomak Sarajeva, okružen sa četiri planine do kojih se iz resorta može stići za 20 minuta, resort je idealna odmorišna destinacije za sve one koji u vrlo kratkom roku i tokom cijele godine žele pobjeći od stresne svakidašnjice u gradu i posvetiti se emotivnoj i fizičkoj regeneraciji – od porodica sa djecom do poslovne klijentele. Osim što smo sa ovakvim konceptom željeli ponuditi sveobuhvatnu, unikatnu uslugu, tokom realizacije projekta smo se vodili i principima održivosti i doprinosa lokalnoj ekonomiji i zajednici – resort je građen u skladu sa najsavremenijim standardima očuvanja okoliša i to sa lokalnim izvođačima, saradjujemo sa lokalnim dobavljačima organskih proizvoda za našu kulinarsku ponudu, a gotovo svih 60 uposlenih našeg tima su lokalno osoblje koje smo edukovali prema najvišim internacionalnim standardima i time ojačali njihovu poziciju na tržištu rada i dugoročnu perspektivu u hotelijerskoj branši``, rekao je Kazazić.

 

Tarcin Forest Resort u ponudi ima 55 hotelskih soba i 20 vila sa privatnim baštama, od kojih devet pripada hotelu sa cjelovitom hotelskom uslugom dok su ostale vile na raspolaganju za iznajmljivanje i prodaju. Vanjska infrastruktura obuhvata 350 hiljada kvadratnih metara uključujući otvoreni bar u borovoj šumi i dječije igralište uz ponudu čitavog niza sportskih i rekreativnih sadržaja poput jahanja, planinarenja ili vožnje kvadova. Hotel veličine 85 hiljada kvadratnih metara sadrži najmodernije konferencijske kapacitete, luksuzni spa&wellness te fitness centar, dok su u restoranu u ponudi ekskluzivne internacionalne i lokalne kreacije organskih jela.

 

Projekat vrijedan 30 miliona KM već su prepoznali posjetioci i gosti pa su od oficijelnog otvaranja hotela 10. novembra ove godine sve kapacitete hotela već bukirale korporativne grupe, a prve vile su iznajmljene za novogodišnje proslave.

 

Više informacija možete pogledati na web stranicama: 
www.tarcinforestresort.ba i na
www.accorhotels.com

 

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.