Svečano predstavljanje projekta INSIDE

25.10.2016 07:30
svecano-predstavljanje-projekta-inside-main

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ već deset godina uspješno organizira različite projekte za mlade sa šireg područja BiH realizirajući edukativne, kreativne, socijalne projekte za mlade, ali i kontinuiranu promociju volonterskog i humanitarnog rada.

Projekt INSIDE! (Inovativna suradnja za socijalno i radno uključivanje mladih) ima za cilj promovirati socijalnu i radnu inkluziju mladih u tri države (Bosna i Hercegovina, Albanija i Italija) kroz implementaciju različitih aktivnosti za razvoj kapaciteta i mobilnosti.

 

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ kao nositelj projekta, zajedno s partnerima u realizaciji: Ambasadoret e Paque (Albanija) i Caritas Italiana (Italija) tijekom dvije godine trajanja projekta osposobit će mlade kako bi sami mogli identificirati i stvarati prilike za zaposlenje s posebnim ciljem za što veću zaposlenost mladih ljudi koji pripadaju ugroženim grupama s manje prilika. 

 

Projektom INSIDE! promovirat će se aktivno sudjelovanje u društvu kao i razmjena mladih putem interkuluturalnih iskustva, gdje će mladi iz tri države imati priliku međusobno se upoznati, razmijeniti informacije, znanja i dobre prakse. 

 

Ovim putem pozivamo Vas na predstavljanje projekta koje će se održati u utorak, 25. listopada 2016. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“  na adresi Gatačka 18, Otoka. 

 

U nastavku teksta Vam dostavljam dnevni program

09:30- 09:40Pozdravna riječProf. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Centra

09:40-10:00Prezentacija partnerskih organizacijaIvana Klačar, predstavnica NCM „Ivan Pavao II.“

Markeljan Hiluku, koordinator Ambasadoret e Paques

Daniele Bombardi, koordinator Caritas Italiana u BiH i Srbiji

10:00-10:30Prezentacija programa Erasmus +Roberta Del Prete, predstavnica Caritasa Italiana

10:30-11:00Prezentacija EU projekta „INSIDE!“Gorana Lovrić, koordinatorica EU projekta „INSIDE!“

11:00-11:20Pauza za kavu

11:20-12:00Zelena ekonomija- ekonomija budućnostiDoc. Dr. Mehmed Cero, pomoćnik ministrice okoliša i turizma u Sektoru za okoliš

12:00-12:40Osnaživanje mladih za aktivnu participaciju u društvuMirela Rajković, predstavnica SEEYN (South European Youth Network)

12:40-12:50Zaključci

13:00Ručak

 

Tijekom 24 mjeseca koliko projekt „INSIDE!“ traje, 1 000 mladih iz BiH, Albanije i Italije  kroz studijska putovanja i treninge u Italiji, radionice u srednjim školama, kampanje o podizanju svijetu, ljetne kampove u BiH i Albaniji, kreiranju dokumentarnog filma o projektu, te završnoj konferenciji u Veroni radit će na podizanju svijeti, odgovornosti i osjetljivosti na pitanja okoliša kako bi na kreativan i inovativan način radili na očuvanju okoliša u nerazvijenim područjima, te koristili napuštene prostore. 

 

Za sve dodatne informacije, molim Vas kontaktirajte Goranu Lovrić, koordinatoricu projekta „INSIDE!“ na kontakt telefon: +387 33 766 225 ili putem maila: [email protected] 

 

Unaprijed zahvalna 

Gorana Lovrić, koordinatorica projekta 

 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.