x

Svečano promovisano 985 diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli!

Univerzitet u Tuzli, u četvrtak 30.11.2017. god., u Univerzitetskoj dvorani, uz prisustvo porodice i prijatelja, promovirao je i dodijelio 144 diplome magistrima i 871 diplomu diplomcima prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija, koji su svoje školovanje završili u akademskoj 2016./2017. godini.

Prigodnim govorom prisutnim se obratila Rektorica Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Nermina Hadžigrahić, koja je prisutne podsjetila na značaj današnjeg svečanog čina.

 

„Današnji događaj ostat će svima nama u trajnom sjećanju. Magistrima i diplomantima, jer su uspješno završili jednu etapu u svom životu i obrazovanju, a nama, profesorima, jer smo ponosni na njih kao naše najbolje i najviše poslovno i profesionalno postignuće. Univerzitet u Tuzli čini sve kako bi se povećala kvaliteta našeg rada u svim segmentima, posebno u onim koji se tiču života i rada naših studenata.  Kvaliteta u izvođenju nastave, novi kurikulumi, inovirani nastavni programi, kritično promišljanje- ključni su elementi izgradnje integralne akademske ličnosti“, kazala je Rektorica Hadžigrahić.

 

Tokom Promocije diplomanti Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta položili su Hipokratovu zakletvu, dok su diplomci Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport položili svečanu izjavu.

 

I ove godine promocija je završena simboličnim bacanjem kapa u zrak.

 

Tekst: Untz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.