x

Svećenik se vratio iz mrtvih i tvrdi da je upoznao Boga!

Katolički svećenik iz Massachusettsa, koji je bio klinički mrtav čak 48 minuta prije nego što ga je reanimirala ekipa hitne pomoći, iznio je tvrdnje koje će promijeniti sve u što kršćani vjeruju, piše Metro.co.uk.

John Michael O`Neal, 71-godišnji svećenik, tvrdi da je u tih 48 minuta otišao u raj te je tamo upoznao Boga, kojeg opisuje kao “toplu i utješnu majčinsku figuru”.

 

O`Neal je hitno prevezen u bolnicu 29. januara, nakon teškog srčanog udara, a ubrzo nakon dolaska u bolnicu proglašen je klinički mrtvim. Pomoću modernog uređaja pod imenom LUCAS-2, koji je usmjeravao krv prema njegovom mozgu, liječnici Opće bolnice u Massachusettsu su uspjeli deblokirati vitalne arterije i uspostaviti normalan ritam otkucaja srca. Liječnici su se bojali da će dugotrajna klinička smrt ostaviti posljedice na njegovom mozgu, no čini se da je O`Neal uspješno oporavlja. 

 

Svećenik tvrdi da se jasno sjeća svega što se dogodilo dok je bio klinički mrtav. Opisao je neobično izvantjelesno iskustvo, te intenzivan osjećaj bezuvjetne ljubavi i prihvaćanja koji je osjetio dok ga je okruživala svjetlost. Tvrdi da je u tom trenutku otišao u raj i susreo se s Bogom, kojeg opisuje kao žensko, majčinsko “Biće svjetlosti”.

 

“Njena prisutnost bila je nevjerovatna i utješna. Imala je mek i nježan glas, a njena prisutnost bila je ohrabrujuća poput majčina zagrljaja. Činjenica da je Bog Sveta majka umjesto Svetog Oca nimalo mi ne smeta, naprotiv ona je sve što sam se nadao da će biti, čak i više od toga”, rekao je O`Neal za Pulse.

 

Njegove izjave izazvale su pravu pomutnju među katoličkim svećenicima lokalne nadbiskupije, zbog čega je nadbiskup morao sazvati konferenciju za medije. Iako njegovi nadređeni negoduju, O`Neal tvrdi da će nastaviti širiti riječ “Svete majke”.

 

“Želim nastaviti propovijedati. Želim dijeliti svoje novo saznanje o Majci, Sinu i Duhu Svetom sa svim katolicima i svim kršćanima. Bog je velik i svemoguć uprkos tome što je žena”, tvrdi svećenik.

 

Rimokatolička nadbiskupija Boston nije potvrdila hoće li dopustiti O`Nealu da nastavi propovijedati u svojoj bivšoj župi na jugu Bostona.

 

Izvor: faktor.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.