x

Švedska je pobjednik Eurosonga 2015.!

Mans Zelmerlow, predstavnik Švedske je svojoj zemlji donio pobjedu na Eurosongu 2015. Švedska je osvojila prvo mjesto sa 365 bodova ispred Rusije i Italije.

Wiener Stadthalle večeras je bio centar svijeta za ljubitelje Eurosonga jer je u bečkoj dvorani održano finale 60. jubilarnog takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Od zemalja regiona na Eurosongu su učestvovale Srbija, Crna Gora, Albanija i Slovenija koje nažalost nisu uspjele ostvariti značajne rezultate. 

 

Predstavnik Švedske Mans Zelmerlow je osvojio 365 bodova i proglašen je pobjednikom Eurosonga 2015. godine. Mans Petter Albert Sahlen Zelmerlow je rođen 13. juna 1986. godine. On je švedski pop pjevač i TV voditelj. Poznat je po učešću u emisijama Idol i Zaplešimo, a 2007. godine je snimio pjesmu ``Cara Mia``.

 

Na ovogodišnjem 60. jubilarnom izdanju Eurosonga učestvovalo je 40 zemalja među kojima je prvi put učestvovala i Australija, a zanimljiv je podatak da je ove godine prvi put i Kina direktno prenosila evropsko muzičko takmičenje. 

 

Eurosong je u Austriju dovela Conchita Wurst pobijedivši sa pjesmom Rise Like a Phoeinx prošle godine u Kopenhagenu.

 

Kao što je već poznato Radiotelevizija BiH i ove je godine odustala od nastupa na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope zbog nedostatka finansijskih sredstava, pa se ime naše zemlje nije pojavilo na izboru za najbolju pjesmu Evrope.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.