x

Svetlana Cenić ``žrtva šikaniranja`` u Sarajevu!!!

Bura koju je podigla debata Čedomira Jovanovića i Milorada Dodika još uvijek ne jenjava. Osim uobičajenih ``navijanja`` za jednog ili drugog, debata je iznjedrila dosta materijala za nove šale.

Tako je na Facebooku nastala grupa ``Stop šikaniranju u sarajevskim trafikama i restoranima``, čiji članovi zbijaju šale na račun Dodikove izjave da Srbi u Sarajevu ne mogu ni novine kupiti bez da ih se šikanira. Između brojnih komentara i primjera ``šikaniranja`` našao se i onaj Svetlane Cenić koja je navela nekoliko primjera kako je se ``maltretiralo``:

``Želim da prijavim nekoliko slučajeva šikaniranja i ugrožavanja mojih elementarnih ljudskih prava, da ne kažem demokratskih! U ćevabdžinici ``Željo`` nisu hteli da mi naplate ćevape, iako pouzdano znaju da sam ja Srpkinja. Gospodin nije hteo da čuje da platim, samo je ponavljao: ``Nema govora, gospođo, kuća časti!``, i pored mojih upornih navaljivanja, gde je moglo doći i do incidenta. Time je ugrozio ...moje elementarno pravo da trošim pare! U kafanama mi redovno stižu ture pića, a da ih ja ni poručila nisam. Gospoda čak neće ni da se identifikuju tom prilikom. Frizerski salon ``Šabić`` mi je uputio, možete misliti, poziv da dođem kad hoću i da imam frizuru od njih, čime je još jednom pogaženo moje srpsko dmeokratsko pravo da, ako hoću, i čupava hodam i da me samo Srbi (o)šišaju. Da ne govorimo o taksi službi! Taksisiti se redovno ispričaju sa mnom kao da smo rod rođeni, a nismo. Šta reći o JKP ``Park``, rasadnik u Nedžarićima, gde pored onoga što platih, pokloniše mi sadnice ruža. Možete misliti te drskosti! O znanima i nezanima koji prilaze na ulici i pitaju za zdravlje, potpuno neovlašteno, da ne govorim. Šta reći na ovakva šikaniranja?!``, u svom postu piše Cenić.

Također, jučer je jedan građanin Sarajeva napravio mali eksperiment, te je otišao na trafiku, predstavio se kao Srbin i zatražio srpske novine. Kako se vidi iz video snimka, bez problema je dobio ono što je tražio.

Izvor : Depo portal / ekskluziva.ba 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.