x

Svi su ludi za mirisnim tetovažama!

Tetovaže nikako nisu rezervirane samo za buntovnike i pripadnike različitih supkultura. One su postale stvar izražavanja i umjetnost.

Ukoliko niste sigurni u trajne tetovaže, a voljeli biste imati jednu, uvijek se možete odlučiti za privremene. A ove godine posebno su IN mirisne tetovaže!

 

Društvene mreže, među kojima prednjači Instagram, pravi su pokazatelji modnih i beauty trendova, a jedan hashtag koji se u posljednje vrijeme sve više i više pojavljuje jest #tinytattoo.

 

Kompanija ``Tattly`` iz Njujorka osmislila je ove privremene tetovaže koje osim što su atraktivnog izgleda i fino mirišu.

 

Formula na biljnoj bazi osigurava trajnost tetovaže od dva do četiri dana tokom kojih mirišu božanstveno.

 

Za dizajn tetovaža pobrinuo se francuski akvarelist Vinsent Džeranot, a za mirise ``Agilex Fragrances``. U ponudi su dva seta tetovaža - cvjetni i herbalni.

 

*Cvjetni set sadrži četiri tetovaže cvjetova hortenzije, ruže, ružičastog i ljubičastog božura, a mirisne note koje širi jesu fuksija, mak i topola.

 

*Herbalni set obuhvata tetovaže peršuna, kadulje, ružmarina i tamjana. Gornje note donose tamjan i italijanski bergamot, srednje peršun, ružmarin i kadulju, a donje note mošus i sandalovinu. Kada je o održavanju tetovaža riječ, ne trebate previše brinuti. Tetovaže su vodootporne, a trajnost ćete im produžiti ukoliko ih nježno operete.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.