x

Svi volimo Mister Bina, ali OVO rijetko ko zna o njemu!

Lik neshvaćenog Mister Bina i dan danas zasmijava milione ljudi širom svijeta, iako je serija počela sa emitovanjem prije 25 godina. Predstavljamo 10 zanimljivih činjenica o presmiješnom Mister Binu, čiji lik je proslavio britanskog glumca Rouana Etkinsona.

1. Rouan Etkinson je počeo da radi na liku Mister Bina dok je zavšavao master studije na elektrotehničkom odsijeku, pri Oksford Univerzitetu. Prvi put ga je predstavio na festivalu u Edinburgu davne 1979. godine.

 

2. Više od 100 avio kompanija je koristilo lik Mister Bina kao reklamu na avionima.

 

3. TV seriju “Mister Bin” koja je počela sa prikazivanjem 1990. godine, osmislili su je Etkinson i Ričard Kurtis, koji je kasnije napisao komedije ``Četiri vjenčanja i sahrana`` kao i ``Ustvari ljubav``.

 

4. Do sada je prodato 35 miliona DVD-jeva serije. Mister Bin ima više od 1,3 milijarde pregleda na Jutjubu i oko 64.5 miliona fanova na Facebooku

 

5. Prezime Bin (Bean, eng. pasulj) je osmišljeno tek 1989. godine. Prije toga su Etkinson i Kurtis razmišljali o mnogim vrstama povrća, dok se nisu odlučili za pasulj tj. Bean.

 

6. Mister Bin nema ime.

 

7. Iako ga znamo kao usamljenika, Mister Bin je imao djevojku Irmu Gob, koja se pojavljuje u ukupno tri epizode serije.

 

8. Bin ima čudan odnos sa svojim najboljim prijateljem, medvjedićem Tedijem. S jedne strane mu kupuje poklone za Božić i trudi se da ga ne probudi dok ``spava`` dok, s druge strane, koristi i kao četku za krečenje!

 

9. Binov drugi najbolji prijatelj je automobil Mini, koji je za potrebe snimanja serije dva puta bio uništen.

 

10. U posljednjih 25 godina, u svijetu se uvijek negde emituje serija ``Mr. Bean``.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.