x

Svijet ima novu prijestonicu luksuznih nekretnina!

Hong Kong je pretekao London kao najveće tržište luksuznih nekretnina na svijetu, zahvaljujući rekordnom broju prodajnih ugovora koji premašuju 100 miliona dolara.

U Hong Kongu je prošle godine prodato četiri od deset nekretnina koje su prodate za više od 100 miliona dolara, prema istraživanju kompanije ``Kristis internešenel ril estejt``.

 

London, koji je registrovao dva ugovora u vrijednosti od preko 100 milona dolara, pao je na drugu poziciju rang liste, dok je Njujork zadržao treće mjesto.

 

Uspon honkoškog tržišta nekretnina je u suprotnosti sa ``turbulencijama do kojih je došlo na tržištima kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo, koje je moralo da se nosi sa izborima, novim porezima i Bregzitom``, kaže Den Kon iz kompanije ``Kristis``.

 

Iako se tržište najluksuznijih nekretnina ``rasplamsava``, prodaja jeftinijih luksuznih nekretnina počinje da usporava, navodi njujorška agencija.

 

Prodaja nekretnina koje koštaju barem milion dolara porasla je za jedan odsto prošle godine, što je pad u odnosu na osmoprocentni skok iz 2015. godine i 16-procentni rast iz 2014. godine, navodi se u istraživanju.

 

Prosječno vrijeme za prodaju jedne luksuzne nekretnine je produženo za oko 13 odsto na 220 dana, jer na pojedinim tržištima ponuda premašuje tražnju, navodi njujorška agencija.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.