x

Svjetski poznat K1 borac posjetio Zenicu !

Holanđanin Wendell Roche, itekako poznato i priznato ime u svijetu borilačkih sportova (K1) boravio je ovih dana u Zenici gdje je na poziv svog prijatelja bh. boksera Adnana Nane Omeragića održao trening njegovim kolegama iz kluba - KBK Panter. Radi se o 42-godišnjem borcu iza kojeg je uspješna karijera, koji se borio protiv svih najboljih svjetskih boraca. Godine mu nisu problem. Naprotiv i dalje ima stalne pozive iz svih krajeva svijeta, te ga već u novembru čeka borba u Rusiji.

``To je čovjek koji se borio protiv najboljih i pobjeđivao ih. U suradnji smo sa njim nekih dvije godine. Naš Adnan Nano Omeragić je bio kod njega u kampu u Holandiji, sada je on stigao kod nas da odradimo jedan trening pod njegovim vodstvom, da se družimo``, kaže Adis Dadović, K1 borac iz Zenice, koji ovih dana treba otputovati za Ameriku zbog ponude ``American Top Teama``.
 
Wendell Roche je pokazao nekoliko tehnika borcima iz Zenice. Iako ima 42 godine, zbog fanova i ljudi koji ga cijene, ostaće još u ovom sportu. Sljedeća borba je 10.novembra u Rusiji sa snažnim momkom koji je već pobjeđivao Alistair Overee, Shieldsa, Silvu i mnoge druge velike borce. U BiH je stigao nakon borbe u Njemačkoj s primarnim ciljem da obiđe svoju djevojku u Sarajevu.   
 
Za svog prijatelja Adnana kaže da je dobar momak pred kojim je karijera. Snimali su film u Makedoniji na Enfusion ``Quest of Honor``. Adnan Omeragić je nedavno radio meč na Fight Night 3 u Sarajevu kod Dževada Poturka i pobjedio je svog protivnika nokautom u trećoj rundi. Uskoro se vraća u Holandiju u Amsterdam, gdje će nastaviti učiti od najboljih boraca.
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.