x

Svjetski producenti uz BiH repere!

Bosanska Hip Hop grupa MouseMiles je jučer u Beogradu potpisala ugovor sa par producentskih imena sa svjetske muzičke scene.

MouseMiles je grupa osnovana 2011. godine u Sarajevu i oni su prva rep grupa iz Bosne i Hercegovine koja snima i nastupa na engleskom jeziku. Članovi grupe su Vedad Paparazzi Mešanović iz Sarajeva i Jasmin BIGGA Alić iz Zenice. Potpisani su za ekskluzivnog partnera Warner Music Group, Mascom Records.

”Projekte ćemo snimati u raznim studijima, a večinu kod našeg dobrog prijatelja, producenta i izvođača iz Sarajeva, Shtuke. Za kvalitetne projekte je potreban i kvalitetan tim, te smo iz tih razloga počeli da sastavljamo naš. Još uvijek pregovaramo sa par imena, ali smo sa nekim talentovanim kao što je Sevastian već potpisali ugovor. To su večinom imena koja su radila sa umjetnicima kao što su Snoop Dogg, Young Jezzy, T.I., Jedi Mind Tricks, 50 Cent itd. a još uvijek nisu napravili svjetski prepoznatljiv brend od svog imena.“ kazali su iz MouseMilesa, te dodali:

”Bili smo pred finalizaciju naših dogovora sa producentima iz muzičke kuće So So Def, čiji je vlasnik Jermaine Dupri, kada nam je predložena ideja da uz pomoć naših vanjskih saradnika pronađemo par producentskih imena u usponu i potpišemo ugovor sa njima. To smo uradili jer želimo da pored sebe imamo tim motivisanih ljudi, te ljudi koji će imati više vremena da se posvete našim projektima. Pored mnogih producenata, Sevastian nas je najviše impresionirao svojim talentom i unikatnim kreativnim osobinama.“

Sevastian Belo, poznatiji kao S Belo, je producent iz Španije koji je radio na mnogim svjetskim projektima. Poznat je po kombinaciji velikog broja muzičkih stilova u svojoj produkciji, a njegovi radovi imaju milionske preglede. Lokalni mediji kažu da je on idealna kombinacija Skrillexa i David Guette, te za ovog mladog producenta predviđaju svjetsku karijeru.

”Drago mi je da imam priliku da radim sa ovakvim momcima. Trenutno sam zauzet oko plasmana raznih projekata, ali ću ostatak svog vremena da posvetim svojoj novoj muzičkoj porodici. Imao sam razne ponude od velikih muzičkih kuća, ali mene ne interesuju ugovori koji uključuju odricanje kreativne slobode, čak ni uz velike financijske pogodnosti. Meni je jedino bitno da osobe sa kojim radim imaju široke kreativne poglede, pored kvalitete.” izjavio je Sevastian.

MouseMiles je također Hip Hop grupa koja je ove godine ostvarila odličan uspjeh na X Factor Adria takmičenju i kandidovala se među 24 najbolja kandidata od preko 10.000 prijavljenih nakon čega su svojevoljno napustili takmičenje zbog privatnih obaveza i već postojećeg ugovora sa muzičkom kućom. Svoj rad opisuju kao rezultat ljubavi prema muzici, a najveći ponos im je prilika da svoju državu i muzičku scenu predstavljaju u svijetu. O domaćim producentima imaju visoko mišljenje, te čekaju pravu priliku da sarađuju sa nekim od njih za koje smatraju da imaju potencijal za svjetsku karijeru.

„Bosna i Hercegovina ima veliki broj talentovanih producenata i sigurno je da ćemo u budućnosti sarađivati sa njima, ali trenutno pripremamo stalni tim koji će da nam pomogne da našu muziku uspješno plasiramo na strano tržište, a momci kao što je Sevastian upravo na tom polju već imaju dosta iskustva.“ izjavili su iz MouseMilesa.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.