x

Szczesny: Džeko se namučio, a poraz u Torinu nas još boli!

Golman Rome Wojciech Szczesny se u intervjuu za Roma TV (nerado) prisjetio utakmice sa Juventusom koja je odigrana 17. decembra.

Juventus je slavio sa 1:0 golom Gonzala Higuaina iz 14. minute, a opšti dojam je da je Roma u potpunosti zakazala u tom susretu.

 

Da je taj poraz udaljio Romu od sna zvanog titula svjestan je i sam Szczesny, koji je priznao da još uvijek žali za propuštenom prilikom.

 

``Taj poraz nas još uvijek boli. Nismo bili toliko loši, Nainggolan je odigrao vrlo dobru utakmicu ali Džeko se namučio. Jednostavno, nije imao dovoljno prostora, odlično su ga čuvali``, rekao je Szczesny, te nastavio:

 

``Čovjek odluke bio je Gonzalo Higuain. Realno, čovjek zato i vrijedi 90 miliona eura. Vjerovatno je jedan od najboljih napadača na svijetu koji zna kako riješiti važne utakmice``.

 

``Nema smisla vraćati se na ono što je bilo. Trebamo ići naprijed i razmiljati pozitivno. Dobra smo ekipa koja nekada i nesretno ostaje bez bodova, a za primjer ću uzeti utakmicu u Madridu protiv Reala. Ipak, 2016. godina je bila dobra jer smo osvojili najviše bodova nakon Juventusa, a pobjeđivali smo velike protivnike kao što su Napoli, Inter, Milan i Lazio. Vjerujem da će 2017. biti još bolja``, zaključio je Poljak.

 

Roma trenutno ima četiri boda manje od Juventusa i nalazi se na drugom mjestu na tabeli, s tim što ima utakmicu više u odnosu na tim iz Torina. Pobjedom u direktnom okršaju ova dva tima Juve je Romi `pobjegao` na sedam bodova, što bi mogla biti i nedostižna prednost. Da li će tako biti, pokazat će vrijeme.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.