x

TAJNA KOJU KRIJE GODINAMA: OVAKO JE SAŠA POPOVIĆ POSTAO ČOVJEK BROJ JEDAN NA ESTRADI!

Jedan od vlasnika i direktor ``Grand`` produkcije Saša Popović važi za jednog od najmoćnijih i najuspješnijih ljudi u domaćem šoubiznisu. Svi znaju da su ``Grand`` osnovali Saša, Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović devedesetih i da su od prije nekoliko godina većinsko vlasništvo ``Granda`` prepustili kompaniji ``SBB``, ali mnogi i dalje ne znaju kako je nastao ``Grand``.

Saša Popović još daleke 1976. godine osnovao je ``Lira šou`` bend. Kada je 1982. godine u ovaj bend došla Lepa Brena bend je preimenovan u ``Slatki greh``. Brena je bila dio ove grupe do 1991. godine, kada su izdali i posljednji album ``Zaljubiška``. ``Slatki greh`` se potom raspao, a Brena nastavlja solo karijeru 1994. godine kada izdaje prvi samostalni album ``Ja nemam drugi dom``.

 

Nakon raspada ``Slatkog greha`` Popović se otisnuo u diskografske vode, te je sa menadžerom Rakom Đokićem osnovao ``ZAM`` produkciju, za koju su izdavali albume mnoga zvučna imena sa domaće folk scene. Nakon Rakine smrti, suvlasnik produkcije ``ZAM`` postaje njegov brat, sa kojim se Saša ubrzo razilazi i 1998. godine pokreće sa Lepom Brenom diskografsku kuću ``Grand``.

 
Emisija ``Grand šou`` prvi put je emitovana 3. decembra 1998. godine i ovaj datum se smatra rođendanom ove izdavačke kuće. Prvi album za ``Grand`` izdao je pjevač Mile Kitić.
 
 
``Grand`` već skoro dvadeset godina važi za jednu od najjačih diskografskih kuća na cijelom Balkanu, a ``Grandovo`` muzičko takmičenje ``Zvezde Granda`` koje su počele sa emitovanjem 2003. godine, ubjedljivo najgledaniji i njauspješniji ovakav televizijski format.
 
 
Popović je jednom prilikom izjavio da je cjelokupnu životnu ušteđevinu, koju je stekao baveći se muzikom, izgubio davanjem na štednju u Dafiment banku i da ga je to iskustvo naučilo kako da se bavi biznisom i pametno vodi svoju produkcijsku kuću.
 
(Pulsonline)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.