x

TINEJDŽERKA IZ SIRIJE POSLALA PORUKU SVOJOJ MAJCI: &#34O majko ne prolijevaj suze...&#34!

Dok zabrinuti roditelji tragaju za Sabinom Selimović i Samrom Kešinović, tinejdžerkama porijeklom iz BiH, one se zabavljaju na društvenoj mreži Ask.fm. Otkako su iz Austrije otišle u Siriju i udale se, Samra i Sabina po cijeli dan provode na internetu i odgovaraju prijateljima na postavljena pitanja. U nastavku prenosimo najzanimljivije dijelove Sabinine i Samrine prepiske sa prijateljima, a u kojima se nalazi dosta detalja o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalaze.

Na početku Sabina Selimović odgovara na postavljeno pitanje da li su dobro i trebali im šta.

 

“Ja sam Sabina i nama je dobro elhamdulillah, vrlo vrlo dobro. Imamo sve ovdje elhamdulillah. One ljude koji nas pitaju da li šta trebamo, da nam nešto pošalju molim Allaha da ih nagradi, amin. A za one druge, koji se trude da mi ukažu šta sam sve sgriješlia, vama isto hvala i ja ću za svoje djela odgovarati, gledajte vi da ne uradite iste greške kao što sam ja radila hvala”.

 

Šta ćeš uraditi ako te tvoji roditelji pronađu?

 

Sabina: Pozvaću ih u svoju kuću na ručak.

 

Šta te je navelo da živiš u Siriji? Bez roditelja ne bi ni tebe bilo. Tvoji roditelji se svaki dan i noć pitaju: “O Bože, šta smo loše uradili”. Oni se svake minute nadaju da ćeš se vratiti.

 

Sabina: Bez Allaha ne bi me bilo.

 

Da li si bila prisiljena da se udaš za sadašnjeg muža?

Sabina: Ne, vi sa vašom prisilom, jeste li ludi ili se samo pravite? Allahu Ekber.

Imaš li fotografiju od supruga?

 

Sabina: Ne, nema slike mog supruga.

 

Kako pričaš sa suprugom, znaš li arapski ili sirijski?

 

Sabina: On priča njemački, elhamdulillah.

 

Zašto si otišla u Siriju?

 

Sabina: Ja sam živjela u Beču, dok me Allah nije pozvao i ja sam se pozivu odazvala i na put časni krenula. U Beču sam često mislila da će biti teško živjeti u Siriji, jer sam navikla na luksuzan život. Mislila sam da u Siriji nema vode, jela, kreveta.. Ali, to nije slučaj, elhamdulillah, mi živimo u kućama koje su iz vaše perspektive ektra, mi ovdje imamo sve, mi uživamo, nemamo strah od smrti, ja vas pozivam moje drage sestre ma gdje god bile, ja pozivam u u džihad na Allahovom putu. Imajte nijet pa će vam Allah olakšati put, molite Allaha ispravno-iskreno, molite Allaha da vaša stopala na put časti donesu. Ja sam bila prije isto kao i vi, sestre su me pozvale u džihad.

 

Dušo moja, molim te pazi na sebe !! Nek te čuva Bog !! Nedostaješ mi puno, suze su mi krenule, volim te puno.

 

Sabina: Pazite vi na sebe, tamo u gadnom Beču. Bog sačuvo od takog naroda ko što ga ima u Beču. Mico moja, volim i ja tebe!

 

Tvoj otac će doći do vas. On je već krenuo prema Siriji.

 

Sabina: Šansa da nas vidi je 1:722222222, inšallah.

 

Ako vas pronađu sigurno će vas vratiti.

 

Sabina: Ko će nas pronaći? Ovdje nas ne može niko naći i ako jedan kafir dođe, onda će biti neštoooooo.

 

Neko pita Sabinu da li je čula išta šta se događa sa Samrinom porodicom. Na ovu poruku odgovara Samra.

 

Samra: Ja sam Samra, molim Allaha da vas uputi, vaše grijehe sakrije kroz bol koju ste morali podnijeti zbog mene, molim Allaha da naučite iz ove situacije, da počnete praktikovati islam, amin.

 

Možete li te se vi uopšte smijati?

 

Sabina: Da, svaki put kad vidimo vijesti koje pričaju o nama – hahahhaha.

 

Kada ste se vjenčale i zašto ste se tako mlade udale?

 

Sabina: Obje 13. aprila, elhamdulillah.

 

Samra i Sabina, da li vam nedostaju roditelji, imate li osjećaj da ste nasikirale svoje roditelje?

 

Odgovor: Sigurno da nam nedostaju, ali želja da se Allah vidi je veća. Osim toga, svi ćemo mi umrijeti jednom, ako Bog da u džennetu ćemo se ujediniti.

 

Znate li vi uopće da bez odobrenja roditelja ne smijete ići u džihad?

 

Odgovor: Džihad je fard ajn ( stroga obaveza, op.pr.), ne treba dozvola roditelja.

 

Majko moja mila da će to Bosanka uraditi ne mogu da vjerujem na šta je ovaj svijet sve spao. Mogu se kladiti da si upala u neku sektu i Allah dragi da ti stoji sa strane. Ali curo, nisu mogli muskarci od 30 godina preživjeti kako ćeš ti sa svojim 15. Baš si pametna nema šta.

 

Sabina: Ma marš, ti ćeš meni nešta reći. Goni se. Sram i stid te bilo, puno pričaš a nemaš pojma o životu.

 

Da li znaš koliko te traže? Jesi li ikada mislila na svoje roditelje? Brinem se za vas dvije. Otac ti je otputovao u nedjelju za Tursku da vas tamo traži.

 

Sabina: O oče, ne brini se. O majko ne prolijevaj suze, u džennetu ćemo se ako Bog da vidjeti ponovo!

 

Da li znaš koliko ti se majka brine? Postavila je tvoju sliku na Facebook i napisala: “Moja zrako sunca, ako ovo čitaš molim te, da se vratiš, fališ nam mnogo i volimo te mnogo. Sabina, vrati se nazad”.

 

Sabina: Naravno da se moja majka brine, i ja nju volim mnogo, mnogo, ali nema koristi od toga (nema to uticaja). Sada pate i brinu se, ali će na Sudnjem danu biti sretni ako Bog da. Dosta!

 

Ili si ukradena ili oteta u Turskoj?

Sabina: Začepi gubicu kad nemaš pojma! Nisam ja ukradena, oteta ili bilo šta drugo. Otišla sam dobrovoljno radi Allahovog zadovlljstva. Posr… kufr sa njihovm novinama i medijima.

 

Izvor: Saff.ba / Pripremio: Ezher BEGANOVIĆ

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.