x

TK Open: Na tuzlanskim borilištima više od 1.000 karatista iz devet zemalja!

U organizaciji Kluba borilačkih sportova (KBS) Tuzla Sinbra jučer se u Tuzli održao tradicionalni, 18. po redu internacionalni karate kup - TK Open. Na borilištima u SKPC Mejdan učestvovalo je više od 1.000 takmičara iz devet zemalja.

``Ovo je lijepa prilika da se na jednom mjestu vide najboji karatisti Balkana i Evrope. Prvobitno smo planirali da se takmičenje održava dva dana, ali zbog zgusnutih takmičarskih rasporeda koje imaju ekipe iz Hrvatske i Srbije, u dogovoru sa njihovim savezima, odlučili smo da sve održimo u jednom danu, kako bi i oni bili u mogućnosti da dođu``, kazao je za Klix.ba član Organizacionog odbora 18. TK Opena Adi Selman.

 

Svoje sportske vještine takmičari su pokazali na osam borilišta, pod budnim okom 50 sudija.

 

``Takmičenje ide od dječije, preko juniorske, seniorske i kadetske konkurencije u borbama i katama. Također, pobjednici iz seniorskih kategorija rade borbe za novčane nagrade``, pojasnio je Selman.

 

TK Open se održava u povodu dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i centralna je manifestacija obilježavanja 20 godina postojanja i rada sportskog kolektiva KBS Tuzla Sinbra.

 

U 18 godina postojanja na ovom internacionalnom karate kupu koje slovi za najprestižnije karate takmičenje u našoj zemlji učestvovalo je nekoliko desetina hiljada takmičara iz više od 40 zemalja svijeta.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.