x

TOP 10 uputa za ponašanje na auto okupljanjima!

Iako se možda čini nepotrebnim isticati neke zdravorazumske stvari, ipak ne može odmoći ne istaknuti nešto pod top 10. Što raditi i ne raditi.

Prvo 5 stvari koje svakako treba činiti, i 5 koje ne treba. Zajedno oni čine top 10. Čudesno, zar ne? Bacimo se na posao.

 

1. Izađite iz tog automobila

 

Okupljanja i događanja su prepuna automobilskih entuzijasta i nemojte se osjećati kao da niste dobrodošli. Postoji na desetine ili stotine istomišljenika koji žele susresti druge ljude, baš kao i vi. Nije nužno tjerati svoje poznanike da dolaze s vama, štoviše, treba cirkulirati među novim ljudima i upoznavati ih.

 

2. Snimajte fotografije i iskoristite društvene mreže

 

Nije bitno što niste profesionalni fotograf s bezobrazno skupim fotoaparatom. Bila vaša oprema više nego solidna, skromna ili samo mobitel – iskoristite ono što imate i zabilježite sjajna sjećanja. Društvene mreže mogu tu pripomoći proširiti dobar glas o okupljanju i biti primamljive za naredne posjetitelje.

 

3. Postavljajte pitanja

 

Gledate automobil koji vam se sviđa i znate da je osoba koja stoji kraj njega vlasnik? Ne ustručavajte se upitati ga o njegovom autu. Slično vrijedi i za vas ako netko znatiželjan dođe postavljati pitanja o vašem limenom ljubimcu. Ništa ne košta za primiti ili podijeliti koji dobar savjet, saznati nešto što vas je oduvijek zanimalo i eventualno steći prijatelja.

 

4. Uživajte bez osuđivanja

 

Nije važno što vozite. Nije važno koliko ste potrošili na to, kako i koliko ste točno toga izmijenili i je li vozilo japansko, europsko ili kakvo već. Ono što je važno je da volite svoj auto i poštujete ono što je netko drugi učinio sa svojim. Svaki je automobil lijep na svoj jedinstveni način, ili skoro svaki, uključujući i vaš. Budite ponosni na ono što imate i poštujte tuđe bez osuđivanja.

 

5. Slijedite upute

 

Za svako okupljanje potrebna je grupa pojedinaca koji će odvojiti dio svog vremena da pripremi i organizira događaj. Bilo bi onda pristojno slijediti njihove upute kako bi sve bilo sigurnije i zabavnije.

 

Nikako nemojte:

 

1. Bučiti i paliti gume

 

Prekomjerno brujanje, paljenje guma i slične aktivnosti (kada nisu planirane) mogu imati dugoročni utjecaj na odnos između automobilske scene, policije, medija i javnosti. Automobilska okupljanja su privilegija i ne biste željeli da netko iziritiran nastoji prekinuti tu povlasticu.

 

2. Prekomjerno trošiti alkohol

 

 

Limenke i boce alkoholnih pića koje ostaju poslije svega svjedoče da možda nije uzaludno uvijek ponavljati kako vožnja i bezobzirno alkoholiziranje ne idu zajedno.

 

3. Onečišćavati

 

Iako se organizatori događanja potrude osigurati mjesta predviđena za odlaganje smeća, šokantno je zapravo koliko toga ostaje iza. Ako imate smeće nemojte ga baciti na zemlju. Tako je jednostavno.

 

4. Nepoštivati policiju i provođenje zakona

 

Vjerovali ili ne, policija je na našoj strani. Surađuju s organizatorima kako bi osigurali da se sve odvija kako treba i bez poteškoća. Iako se okupljanja prijavljuju, ako i ugledate policajca na samom licu mjesta, on samo radi svoj posao.

 

5. Nepoštivati organizatora

 

 

Ako postoji nešto zbog čega ste nezadovoljni okupljanjem dobro je to priopćiti organizatoru na uljudan način. Organizatori i vole primati povratne informacije o tome što rade ispravno i što bi se moglo učiniti boljim, ali zaista nema mjesta za nepristojnost oko trivijalnih stvari.

 

Izvor: Automobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.