x

TOP 5 automobila koji nas napuštaju u 2017. godini!

Mnogi auti bi se mogli naći na listi napuštenih, ali to onda ne bi bio top 5, zar ne? Za odumirućim Dodgeovima i Cadillacima ovdje nećemo plakati, no našli smo neke neameričke proizvode koji će pripasti ropotarnici povijesti.

Neobična 2016. godina je iza nas, a kako smo se sjetili pobrojati sve najzanimljivije novitete iz minule godine, tako ćemo se sjetiti nekih od kojih se opraštamo. Ili ako to preemotivno zvuči (a ova lista to definitivno ne želi biti), onda evo – automobili kojima mašemo. Buh bye…

 

5. Aston Martin DB9

 

Iako sumnjamo da baš svaki drugi ili treći stanovnik naše zemlje vozi kakvog Astona, treba njegovom DB2 modelu propisno reći zbogom. A što da radimo kad je tako lijep. Razumijet ćete. Ovaj luksuzni sportaš je na svijetu od 2004. godine, a vjerojatno je zamišljen kao rival Lamborghini Gallardu i Ferrariju F430. Mjesta naricanju, međutim, nema. Već su porazmislili o tome prošle godine u Ženevi kad su predstavili njegovu zamjenu – DB11.

 

4. Rolls Royce Phantom

 

Iako mnogi Hrvat nema puno koristi od toga, BMW-ov zastupnik za Hrvatsku je doveo k nama ovaj raskošni spoj tradicije i tehnologije. Kada se zapitate što je ono što je zajedničko svim kraljevskim obiteljima, šeicima, korporativnim magnatima i showbiz zvijezdama – jedan od odgovora bi zasigurno mogao biti Rolls Royce ime. Ime najotmjenijeg automobilskog djedice ikad. Phantom je doživio kroz vrijeme mnogo toga sa svojih sedam generacija, ali Coupe i Drophead „fantomske“ verzije ovdje završavaju svoju priču.

 

3. Jeep Patriot

 

Za one koji vole s automobilom zatulumariti i izvan asfalta (ili na asfaltu dok se prave važni)  tu je bio Jeepov model Patriot. Bio. Za razliku od svog rođaka Kompass modela, Patriot izgleda neće doživjeti redizajn i ponavljanje pa će poslije 2016. jednostavno morati reći zbogom svojoj proizvodnji. Taj snažni momak je svjevremeno bio jedan od najpoželjnijih modela u klasi.

 

2. Hyundai Genesis

 

O Genesisu se pisalo kao o o najluksuznijem južnokorejskom čudu. Danas dotični Genesis i nama nepoznati Equus model postaju prošlost. Bez brige, navedeni automobili ipak neće izumrijeti. Naime, obojica će zaživjeti pod novim brandom Genesis i to sa svojim nasljednicima G80 i G90. O čudnovatom odabiru imena branda Genesis po postojećem modelu koji tako stvara zbrku i pomutnju ovdje nećemo. Valjda oni znaju što rade. Valjda.

 

1. BMW Z4

 

Sportaš iz 2002. godine dostupan u kabriolet i kupe inačici karoserije sada će doživjeti ono što je on sam napravio Z3 modelu – bit će zamijenjen novijim, ljepšim i mlađim modelom. Njegov novi nasljednik nosit će naziv Z5. Čuda li. Ono što je znakovito jest da će biti predstavljen u suradnji s Toyotom, i to negdje u drugoj polovici 2017. godine. Toyota bi svoju varijantu modela trebala nazvati Supra.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.