x

TRAGEDIJA: Fudbaler preminuo na treningu!

Nova tragedija iz svijeta fudbala - bivši vezista Njukasla Čeik Tiote umro je na treningu u Kini. Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače kolabirao je na treningu i nažalost nije uspio da pobijedi u najvažnijoj utakmici.  Preminuo je u 30. godini od posljedica srčanog udara, neposredno pred 31. rođendan koji je trebalo da proslavi 21. juna.

Kako su prenijeli britanski mediji, pozivajući se na kineske, Tiote je samo pao na treningu kao član kineskog drugoligaša Peking Enterprajza i brzo je prebačen u bolnicu, ali doktori nisu mogli ništa da učine kako bi ga spasli.

 

Nedugo po njegovom dolasku su potvrdili da je preminuo, što je učinio i njegov menadžer Emanuele Paladino.

 

Nesrećni Tiote je igrao u sredini terena na poziciji zadnjeg veznog. Najveći trag je ostavio igrajući za Njukasl (2010-2017), čiji je dres nosio 156 puta otkako je stigao na Sent Džejms Park iz Tventea za četiri miliona eura 2010. godine. Prije Tventea je bio član Anderlehta od 2005. do 2008 i jedno vrijeme je proveo na pozajmici u Rodi.

 

Prije četiri mjeseca, u februaru, karijeru je riješio da nastavi u Kini i upisao je 11 nastupa za drugoligaša iz Pekinga.

 

Za reprezentaciju Obale Slonovače je odigrao 52 utakmice uz jedan gol i osvojio je Kup afričkih nacija 2015.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.