x

TRAGIČAN KRAJ KRALJA GLUME: Supruga ga pronašla mrtvog na stepenicama zgrade!

Velikan srpskog glumišta preminuo je u tragičnom incidentu, uprkos tome što je godinama imao problem sa dijabetesom. Bio je neobično lijep dan za kraj oktobra. Ljuba Tadić je zato odlučio da se u društvu dobrog i starog prijatelja Slavoljuba-Slave Đukića prošeta Tašmajdanom i malim Tašmajdanom na putu od Madere do kuće. Bio je stari “maderaš”. Rijetki su bili dani kad nije navraćao u poznatu beogradsku kafanu na kafu i druženje s prijateljima.

Tako je bilo i tog 28. Oktobra 2005. Tri nedjelje prije toga se vratio u Beograd s Tare, gdje je proveo dva mjeseca na rehabuilitaciji poslije amputacije prstiju na nogama. Dugo se mučio s dijabetesom. Iako su mu dani bili sve teži, nije klonuo duhom, već je pravio planove da se što prije vrati na pozorišnu scenu Ateljea 212 na koju je posljednji put izašao u maju u predstavi “Kralj Lir”. Dobro se opravljao uz veliki trud supruge Snežane Nikšić. 

 

Šta se dogodilo tog beogradskog popodneva ispričao je Slava Đukić.

 

- Nije htio da taksijem ide kući, kao je to činio prethodnih dana. Htio je da se prošetamo Tašmajdanom i Bulevarom. Možda je naslućivao nešto, pa je htio da se oprosti sa ljudima i ulicama kojima je hodao pola vijeka. Ko će ga znati. Pričali smo o uobičajnim stvarima, o ljubinim strastima - Zvezdi, politici i pozorištu. Nikad mi nije bilo dosadno s Ljubom, iako smo se viđali svakog dana. Bio je majstor štosa. Otpratio sam ga do ulaza u zgradu u kojoj je živio. Rastali smo se na uobičajan način. Ništa nije slutilo na tragediju. Otišao sam kući. Nije prošlo dugo kad mi je zazvonio telefon. “Gdje je Ljuba”, upitala me je Ljubina supruga Snežana i dodala: “Trebalo je odavno da bude kući”. Oboje smo osjetili neki nespokoj. Poslije 15-ak minuta sam ih pozvao da provjerim da li je stigao. Niko nije podigao slušalicu. Kasnije mi je Snežana ispričala da ga je zatekla kako nepomično leži u hodniku. Pretpostavlja da se okliznuo i prilikom pada udario glavom u zid. Preminuo je u hodniku na nekoliko metara od žene koja ga je čekala. Tako je otišao naš velikan - otkrio je čuveni novinar i Ljubin intimus Slava Đukić. 

(nadlanu.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.