x

TRANSFORMACIJA tijela za 28 dana: Riješite se suvišnih kilograma uz GI dijetu!

Autori ove dijete, dr. Charles Clark i njegova supruga Maureen Clark, tvrde kako se ovim načinom ishrane postiže potpuna transformacija tijela za samo 28 dana.

Autori ove dijete, dr. Charles Clark i njegova supruga Maureen Clark, tvrde kako se ovim načinom ishrane postiže potpuna transformacija tijela za samo 28 dana.

 

Na GI bikini dijeti jede se malo ugljenihhidrata i puno hrane s niskim glikemijskim indeksom (GI), koji će smanjiti nivo insulina i sagorjeti nakupljene masnoće za manje od mjesec dana.

 

Osnove GI bikini dijete

 

Dr. Clark kaže kako je GI bikini dijeta najbolji način da se u kratkom vremenskom periodu, regulisanjem nivoa krvnog šećera, izgubi višak kilograma. Normalan nivo šećera u krvi smanjuje nastanak inzulina, hormona koji igra veliku ulogu u stvaranju masnih ćelija u tijelu.

 

GI bikini dijeta sastoji se od 2 faze, prvih 21 dana i posljednje nedjelje 

 

Plan ishrane

 

Na dijeti postoje 3 vrste hrane: potpuno zabranjena, ograničena i sigurna.

 

Prerađeni ugljenihidrati, poput onih u hljebu, tjestenini i riži, potpuno su zabranjeni u prvih 21 dana.

 

Ograničena hrana uključuje jaja, sir, mliječne proizvode, voće i orašasto voće. 

 

Sigurne namirnice su  meso, riba, povrće (osim onog s visokim nivoom ugljenihhidrata) i svi začini i bilje.

 

Povrće i voće koje bi se trebalo izbjegavati su krompiri, cvekla, banane, ananas i mango. Ova hrana ima puno ugljenihhidrata, što može poremetiti nivo šećera u krvi, te usporiti mršavljenje. Od orašastog voća treba izbjegavati kesten i kikiriki.

 

Popularni recepti za GI-dijetu su dimljeni losos s avokadom ili škampi s čilijem i potočarkom. Ova jela imaju malo ugljenihhidrata, te puno proteina i zdravih masti.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.