x

TRI GODINE OD UBISTVA TIJANE JURIĆ: Potresna ispovijest oca Igora tjera na suze!

Dani prolaze jedan za drugim i tako je pune tri godine prošlo od ubistva Tijane Jurić (15) iz Subotice. Nju je tog 26. jula 2014. godine zvjerski ubio Dragan Đurić (36) iz Surčina, koji je osuđen na četiri decenije zatvora. Svirepo ubistvo djevojčice s likom i glasom anđela zauvijek je donijelo tugu u porodicu Jurić iz Subotice.

- Na groblju sam opet razmišljao kako je smogao snage da ubije dijete. U njegovom iskazu prepoznao sam njene riječi, kada ga je molila da ništa ne čini, smirivala ga je, obećavala mu da ga neće pomenuti, samo da je pusti. Potrudiću se da takvi ljudi više nikada ne izađu iz zatvora - kaže Jurić.

 

Dok priča o smrti svoje kćerke kaže da mu je svaka godina sve gora. Sve teže podnose to što Tijana nije među živima.

 

- Kada smo saznali da je ubijena, bili smo van sebe. Međutim, danas je mnogo teže. Razmišljam o tome šta bismo sada radili da je živa. Vjerovatno bismo pričali o njenom prvom zaljubljivanju, o daljem školovanju, o planovima za ljepšu budućnost - dodaje Jurić.

 

Kako kaže, trudi se da mnogo ne razmišlja o ubici svog djeteta Draganu Đuriću.

 

- On je tamo gdje mu je mjesto. Nek mu bog presudi za sve što je radio - kaže Jurić.

 

Tijanin tata zna da bi mu kćerka sada rekla da o njoj ne treba toliko da se piše.

 

- Rekla bi mi da nije zaslužila ovoliko pažnje, a zaslužila je mnogo više. Svaka pompa bi našoj Tijani smetala, ali način na koji je sada prisutna nam daje snagu da promijenimo sve što usporava pomoć djeci koja su u nevolji - priča Igor Jurić.

 

Đurić je osuđen na 40 godina zatvora za pokušaj silovanja i teško ubistvo i prebačen je u zatvor „Nova skela”. On uživa mnoge pogodnosti, od klime, interneta, teretane, računara i drugih pogodnosti savremenog društva, što je, prema riječima Igora Jurića, velika nepravda prema žrtvama. 

 

Tijana je 25. jula 2014. godine otišla u Bajmok da se vidi sa drugarima. Poslije ponoći, u društvu vršnjaka stigla je do dedine kuće. Na zemljanom putu je presreo crveni „golf“, koji je vozio Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Oborio ju je vratima, ona je dozivala u pomoć, ali je ubica na silu odvezao van Bajmoka. Potraga za Tijanom trajala je 13 dana. Devetog dana od nestanka i ubistva, njeni drugari uputili su pismo državnom vrhu Srbije u kojem su molili da im pomognu da nađu njihovu Tijanu. Tek pošto je urađena provjera svih telefona čiji su se vlasnici kobne noći nalazili u blizini, pronađen je i Dragan Đurić, koji je priznao monstruozni zločin i odveo policiju na deponiju na kojoj je zakopao tijelo nesretne djevojčice.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.