x

TRIAB d.o.o. predstavio prvu Škodu Octaviu RS!

TRIAB d.o.o. ovlašteni trgovac i serviser putničkih, motornih vozila marke “Škoda” se još jednom oglasio, ali ovaj put u novom ruhu sa novom Škodom Octaviom RS. Prva Škoda Octavia RS limuzina u dizelskoj varijanti je posjetila ovaj Škodin salon u Barama, a oni su nam na ljubazan način otkrili zavjese da bi vidjeli novog Škodinog sportskog ljubimca. Češki proizvođač, sa uvođenjem modela Octavia RS, nastavlja sa najvećom modelskom ofanzivom u historiji brenda. Treća generacija modela Octavia RS/Octavia Combi RS ostavlja impresivan dojam sa svojim snažnim i efikasnim motorima, trkaćim dizajnom i inovativnom tehnologijom.

Auto Kuca Bunjo Triab

Alipašina bb Sarajevo 71000 Bosnia & Herzegovina

033 222-630

Dva nova motora su snaga nove Škoda Octavia RS. Postoji izbor od dvo-litarskog benzinskog agregata snage 162 kW (220 KS) i dvo-litarskog dizel agregata snage135 kW (184 KS). 2.0 TSI –benzinski motor , u kombinaciji sa šest-brzinskim ručnim mjenjačem, pogoni Octaviu RS od 0 do 100 km / h za samo 6,8 sekundi. Maksimalna brzina sada iznosi 248 km / h, što je 6 km / h brže od druge generacije Octavie RS. Nova Octavia RS 2.0 TDI sa dizelskim motorom ubrzava 0 do 100 km /h za 8,1 sekundi uz maksimalnu brzinu od 232 km / h (sa šest-brzinskim ručnim mjenjačem).

U odnosu na drugu generaciju Octavie RS, novi motori pružaju više snage, dok troše do 19% manje goriva. Start-Stop i rekuperacija kočione energije su dio standardne opreme modela. Ručni mjenjač ili DSG mjenjač sa dvostrukim kvačilom su dostupni kao opcija za oba motora, svaki sa šest brzina.

Preciznost i elegantnost dizajna se prenose u novom Škoda Octavia RS modelu. Bilo kao Octavia RS ili Octavia Combi RS, najnoviji model Škode stvarno pokazuje pripadnost svojim sportskim genima. Jasno je da se pri prvom pogledu na novi sportski model Octavie RS primijeti novi dizajnerski jezik koji oduševljava svojim harmoničnim izgledom. Pogledom na prednji dio automobila primijeti se kreativna interakcija karakteristične ŠKODA prednje rešetke integrisane sa sportskom RS značkom, prepoznatljivo sačeusisnika zraka, novi RS-stil prednjeg branika i svjetla za maglu, kao i nova Bi-xenonsvjetla s integriranim LED dnevnim svjetlima, kao standardni dio opreme.

Nove aluminijumske felge namijenjene za Octaviu RS daju specifičan sportski izgled automobilu. Dizajneri su kreirali četiri nova dizajna felgi za točkove 17, 18 i 19 inča. Felge imaju impresivan izgled sa dvije kombinacije boja, karakterističan outfit, vizualnu lakoću oštrih rubova i završnom obradom preciznom do najsitnijih detalja. Nova Octavia RS dolazi na serijskim `Dorado` 17 inčnim aluminijumskim felgama opremljenim sa gumama profilom 225/45. Zatim tu su i kao opcija 18 inča `Twins` i `Pictoris` felge (profil guma 225/40). Dvije boje su na raspolaganju za `Twins` felge: srebrna i siva. Svako ko cijeni ultra -sportski izgled vozila tu su specijalne `Xtrem` 19 inčne aluminijumske felge u crnoj boji. Unutrašnjost novog ŠKODA Octavia RS modela karakteriše sportska, crna unutrašnjost. Obloge prednjih vrata su opremljene s integriranom ambijentalnom rasvjetom za unutrašnje kvake. Tu je novorazvijeni RS-dizajn sportskih sjedišta za vozača i suvozača te sportski 3-kraki upravljač sa perforiranom kožom koji dolazi kao standard. Ručica mjenjača i ručne kočnice su također od kože. Obloge na pragovima vratima i upravljačke komande izrađene su od nehrđajućeg čelika. Instrument ploča s bogatimbojama Maxi DOT displeja na svoj jedinstven predstavlja RS dizajn. Na upravljaču, ručici mjenjača, oblogama na pragovima vrata, sjedištima i podnim prostikama izgraviran je RS logotip.

Pored svojih sportskih karakteristika, nova Škoda Octavia RS može se pohvaliti sa izvanrednim jedinstvenim atributima koji razlikuju ovaj model od ostalih. Ovo se prvenstveno manifestuje sa nenadmašnim unutrašnjim prostorom kao i brojnim ``SimplyClever`` rješenjima. Kako smo dobili sve potrebne informacije od novog Škodinog dilera kompanije TRIAB d.o.o. koja inače pripada BUNJO grupaciji, također smo dobili i informaciju da vozilo Škoda Octavia A7 RS počinje od 43.035 KM s benzinskim TFSI (2.0) motorom, a dizel od 43.759 KM , također kako su nam otkrili da cijena izloženog modela prelazi 46.000 KM .

Kao sto smo još mogli vidjeti u njihovom salonu, TRIAB d.o.o. je bio i sponzor na Rally Jahorina manifestaciji pa smo propratili i njihovo opravljeno vozilo za ovu svrhu...

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.