x

TROPSKE VRUĆINE: Kiša, grmljavina i temperature iznad 35 stepeni!

U našoj zemlji u narednom periodu očekuje se nestabilno vrijeme sa pljuskovima, grmljavinom te pojačanim udarima vjetra, ali i visokim temperaturama.

Prije podne u petak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti i više sunčanih intervala tokom dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

 

- Tokom dana očekuje se povećanje oblačnosti s kišom i pljuskovima, u centralnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Uz kišu moguća je i grmljavina, a duvat će slab do umjeren vjetar te na momente i pojačan istočnog smjera - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavod (FHMZ).

 

Jutarnja temperatura kretat će se od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 30 do 36, na jugu koji stepen i viša. 

 

- Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u subotu ujutro, uz postepeno smanjenje oblačnosti i više sunčanih intervala u toku dana. Razvojem oblačnosti, preovladavat će nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu, u zapadnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima - navodi se u saopćenju.

 

Slično vrijeme očekuje se i nedjelju te početkom sedmice sa temperaturama koje će prelaziti 35 stepeni.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.