x

TUGA NE JENJAVA: Veče prije smrti Toše je dao posljednji intervju, a ono što je rekao mnogi pamte i danas!

16. oktobra 2007. godine u strašnoj automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške preminuo je makedonski slavuj Toše Proeski. Ni punih deset godina nakon tragične pogibije harizmatični pjevač nije zaboravljen, a hiljade ljudi za njim tuguju kao i prvog dana.

Noć prije, 15. oktobra, samo nekoliko sati prije nego je krenuo na putovanje na kojem je izgubio život, Toše je gostovao u makedonskoj emisiji ``Vrteleška``, gdje je dao svoj posljednji intervju. Toše je u emisiji govorio o svojoj porodici, karijeri i planovima za budućnost te izgovorio rečenicu koja se mnogima zauvijek urezala u pamćenje.

 

Voditeljka Vesna Petruševska pitala ga je:

 

``Zar ne želiš ponekad da se skloniš od svega?``, na šta je Toše izgovorio:

 

``Želim, ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako to kažu, `u bubanj` i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja... Sve mi je `dovde`.``

 

``Ne mogu da budem sam, ne mogu sam da odem na kafu i u prodavnicu. Ne mogu, a želim``, dodao je.

 

Mnogi su u tim njegovim rečenicama kasnije pronalazili ``misteriozne predznake`` i ``nagovještaje`` smrti, no voditeljka Petruševska, koja je vrlo dobro poznavala Tošu, izjavila je prilikom snimanja dokumentarca o njegovoj smrti ``Šest sati do neba`` da joj takve priče smetaju.

 

``To dijete je samo bilo umorno. Snimio je muzike kao pedesetogodišnji pjevač. Snimio je pjesama dovoljno za dvadesetogodišnju karijeru``, kaže ona.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.