x

TUGA U MOSTARU: Bračni par poginuo u stravičnoj nesreći, iza njih ostala maloljetna kćerka!

Prvi dan Nove godine u Mostaru je osvanuo uz veliku tragediju. U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se jutros nešto iza šest sati dogodila na magistralnom putu M17 u mestu Ortiješ, južno od Mostara, poginuli su bračni par Jovica (38) Bukvić i Martina (27) Mikulić Bukvić iz Mostara i njihov rođak Goran Margić (30) iz Metkovića.

Odmah nakon prijave, na mjesto događaja izašli su mostarski policajci, Hitna pomoć te vatrogasci, koji su iz smrskanog automobila izvukli stradale. Prema riječima vatrogasca, prizor je bio stravičan.

 

- Krov je već bio smrskan, jer je vozilo ušlo skroz pod kašiku bagera, ali ipak smo morali rezati auto kako bi izvukli stradale. Posao nam je takav, nailazimo na razne prizore, ali ovo je bilo baš stravično - kazao je vatrogasac.

 

Stradala Martina je, inače, radila u taksi službi “Moj Taxi” kao dispečer, a Jovica kao zaštitar u jednoj agenciji. Iza bračnog para Bukvić ostala je maloljetna kćerka.

 

Kako bi se riješile nedoumice da li su stradali, eventualno, bili pod uticajem alkohola, dežurni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, naredila je da se uzmu uzorci krvi radi ispitivanja.

 

Iako će tačni detalji biti poznati tek nakon vještačenja, prema dosadašnjim informacijama, do saobraćajne nesreće je došlo kada je automobil BMW, u kojem su se nalazili Bukvići i Margić, udario u bager koji je vozio u istom smijeru.

 

Od siline udara, BMW se odbio, te naletio na audi koji je dolazio iz suprotnog smera. Vozači „audija“ i bagera zadobili su lakše tjelesne povrede i već su pušteni na kućno liječenje.

(Izvor/Foto: Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.