x

TUGA U SRBIJI, ODLAZAK MLADOG SPORTISTE: U 22. godini, nakon teške bolesti preminuo Rade Andrejić!

Bivši vaterpolista Partizana, Radosav Andrejić preminuo je poslije teške bolesti u 22. godini, obajvio je Vaterpolo klub Partizan. Andrejić, koji je prošao sve mlade kategorije Partizana i bio uspješan student Stomatološkog fakulteta, prije godinu dana  je obolio od leukemije. Nažalost, Radosav je bitku sa opakom bolešću izgubio.

Radosav Andrejić je pionirskim, kadetskim i juniorskim ekipama Partizana osvojio nekoliko trofeja nacionalnog prvaka, Kup Srbije, a imao i mnogo uspjeha na međunarodnim turnirima. Kao igrač je stasavao sa vršnjacima i vaterpolistima godinu, dvije mladim od njega. Većina njih su posljednjih godina nosioci igre prvog tima crno-bijelih.

 

Radosavov tri godine mlađi brat Dušan je takođe prve sportske korake napravio kao vaterpolista Partizana. Obojica su na Banjici ostali upamćeni kao uspješni vaterpolisti, veliki radnici, vaspitani i primjerni sportisti.

 

U akcije za prikupljanje sredstava za liječenje i operaciju Radosava Andrejića uključio se, između ostalih, i Vaterpolo klub Partizan, koji je organizovao humanitarnu utakmicu sa Galatasarajem.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.