x

TUGA: Ukopane tri žrtve stravične nesreće. Svi su imali po 20 godina, nesretna sestra je dovikivala...

BEOGRAD - Gdje mi ćerka ide?! Koji Bog uzima dijete od majke?! Ko će sa mnom da spava, da jede, ko će sa mnom da se mazi, kome da se radujem... Jecaji Ljiljane Demir odjekivali su jučer grobljem na Lešću, na kojem je jučer ukopana njena kćerka Isidora (19), jedna od četiri žrtve stravične saobraćajne nesreće na Kružnom putu. Na Lešću je jučer ukopan i Isidorin dečko Kristijan Fazlija (21) i njegov brat od strica Sead Kruezi (20).

Srce da pukne

 

Od dvojice mladića i djevojke oprostilo se više stotina rođaka i prijatelja. Bol koji srce ledi osjetio se još u sali za posljednji oproštaj, gdje su stajala tri sanduka. Kristijanov lijevo, u sredini Isidorin, a pored njenog Seadov.

 

- Ubiše te, Miki! Ustani, brate moj! - jecala je Kristijanova nesretna sestra, dok su je rođaci bezuspješno tješili.

 

Ispred sale na platou, molitvu za nastradalu djecu održao je hodža, koji je u ime Srbijanskog mešihata porodicama izjavio saučešće. Potom su, jedan do drugog, ukopani Kristijan i Isidora, koje roditelji nisu željeli da razdvajaju, a pored njihovih grobova pokopan je Kristijanov brat od strica Sead Kruezi. U tim trenucima pozlilo je Isidorinoj majci Ljiljani i njenom starijem bratu Arifu.

 

Sudar sa šleperom

 

Podsjetimo, Kristijan Fazlija, Isidora Demir, Sead Kruezi i Danijel Dominković poginuli su u nedjelju kasno uveče na Kružnom putu. U sudaru je povrijeđena i Danijelova djevojka Valentina Mihailović, za čiji život se i dalje bore ljekari Urgentnog centra. Petoro mladih vraćalo se sa svadbe u Barajevu, gdje je Dominković kumovao prijatelju. Međutim, „reno“ u kojem su bili kod skretanja za Avalu iznenada se sudario s turskim šleperom. Vozaču kamiona, koji nije povrijeđen, određen je pritvor do 30 dana.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.