x

TUŽNA VIJEST: Porodica Šumaher očajna, potvrđena vijest da je...

Porodica slavnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera ne predaje se u borbi za njegovo izlječenje. Iako je njegovo liječenje izuzetno skupo, porodica čini sve kako bi Nijemac imao najbolju njegu, koja uključuje tretmane, lijekove, usluge medicinskog osoblja.

Kako prenose mediji, nedjeljno liječenje Mihaela Šumahera porodicu košta 140.000 eura. Iz tog razloga supruga Korina počela je sa rasprodajom imovine. Do sada su prodati vila u Norveškoj, privatni avion, a na prodaju je stavljen i Mihaelov ``mercedes``, koji vrijedi 120.000 eura. Pored toga, porodica je počela da prodaje umjetnička djela i namještaj.

 

Porodica izbjegava pojavljivanje u javnosti i davanje bilo kakvih izjava, ali se iz njihovog okruženja može saznati da su u teškoj finansijskoj situaciji, a dodatno opterećenje predstavlja činjenica da liječenje ne daje neki veći napredak.

 

Mihael Šumaher je 29. decembra 2013. godine pao na skijanju u Francuskoj i teško povrijedio glavu. On je bio jedno vrijeme u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švajcarskoj.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.