x

TUŽNE VIJESTI TRI GODINE NAKON NESREĆE: Šumaher je i dalje prikovan za krevet!

Prošlo je tri godine otkako je legendarni Mihael Šumaher doživio stravičnu nezgodu na skijanju, poslije koje se ni dan-danas nije oporavio. Višestruki šampion Formule 1 ne može da hoda, niti da ustane čak ni uz pomoć specijalista koji ga liječe, posljednje su relevantne informacije koje je o njegovom zdravstvenom stanju izrekao Feliks Dam, advokat porodice Šumaher.

Danas je tačno tri godine otkako se dogodila skijaška nesreća u Grenoblu.

 

Šta bi radio da se nesreća nikad nije dogodila? Vjerovatno bi se i dalje takmičio u nekom od auto-moto sportova, pa makar rekreativno. Možda bi bio član ekipe ``Ferarija``, kao što je Niki Lauda u ``Mercedesu``. No nažalost, prema svemu sudeći, tako nešto nećemo doživjeti još neko vrijeme.

 

Nakon tri godine nema značajnijih pomaka u liječenju velikog vozača Formule 1. Porodični prijatelji ne žele da govore o tome, samo se mole za njegov oporavak.

 

Njegova supruga Korina, te djeca Gina Maria i Mik dali su sve u liječenje svog muža i oca i pokušavaju koliko-toliko normalno da žive svoje živote.

 

Supruga Korina potrošila je 15 miliona eura na gradnju medicinske jedinice u porodičnoj kući.

 

S obzirom na činjenicu da je popularni Šumi u karijeri zaradio 700 miliona eura, porodica je prodala kuću u Norveškoj i privatni avion kako bi finansirali liječenje.

 

Podsjetimo, nesreća se dogodila 29. decembra 2013. godine. Mihael i njegov sin Mik su bili na skijanju u francuskom Grenoblu. U jednom trenutku Nijemac je promašio stazu i zapeo za kamen, koji ga je odbacio desetak metara u vazduh. Pao je i udario glavom u drugi kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

 

Šumaeher je hitno prevezen u bolnicu. Stavljen je u indukovanu komu, a zatim je uslijedila selidba po bolnicama da bi u septembru 2014. godine otišao u svoj dom u Švajcarskoj, prilagođen za što brži oporavak.

 

Nadajmo se da će se uskoro oporaviti...

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.