x

TUŽNI DETALJI O ŽIVOTU MLADIĆA KOJEG JE UBILA STRUJA DOK SE TUŠIRAO: Bio je usvojen, ali to nije najgore što ga je zadesilo! (FOTO)

Nikola Đorđević (18), maturant Srednje elektrotehničke škole koji je u utorak 17. januara nastradao u svom domu kada ga je za vrijeme tuširanja udarila struja, sahranjen je jučer na seoskom groblju u Radikinoj Bari nadomak Niške Banje.Njegovi staratelji Slaviša i Vesna Đorđević  su podijelili tužnu priču ovog mladića, kojeg život nije mazio od rođenja.

- Odmah nakon rođenja umrla mu je majka, a za oca nije znao. Kada je imao samo dvije godine usvojili smo ga.  Bio je sitan, težak samo devet kila i četiri stotine grama. Zato sam ga zvao „Mali“ i kada je porastao. Usrećio je i mene i suprugu jer smo mnogo patili što nemamo svoje djece. Sve smo činili da mu zamijenimo roditelje.

 

Vapili smo za potomstvom, ali smo se  pomirili sa sudbinom i odlučili da odgajamo dijete koje nismo mogli da imamo. Sve što smo mogli, mi smo mu pružili. Odgajali smo ga sa puno ljubavi i razumijevanja i on je umio da nam uzvrati. Volio nas je kao oca i majku, pa možda čak i više! – pričaju oni  i naglašavaju da je Nikola znao da je usvojeno dijete i da je čak uz njihovu pomoć pronašao svoje rođake, ujaka i sestre. Redovno su se družili i poštovali. Bili su i gosti na proslavi njegovog punoljetstva, u septembru prošle godine.

 

Nikola je kod njih odlazio i sam, željeli smo da ima vezu sa biološkom porodicom.

 

– Sve bih učinio za njega, najviše sam se radovao kada dođem s posla, a on mi dotrči u susret i traži da se igramo. Nadao sam se sreći, podizao ga kao svog, a sada mi ništa više nije ostalo – priča očajan čovjek.

 

Sada Slaviša ne može da se pomiri sa činjenicom da će im dom ostati pust.

 

- Kuća je uvijek bila puna njegovih drugova. Pravili su žurke i družili se, bili su dobra djeca, nismo imali probleme – dodaje on, dok supruga Vesna ne može da dođe sebi, pogotovo jer je kobne večeri bila u domu sa sinom, ali na žalost nije mogla da mu pomogne jer je godinama nepokretna i kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

 

– Otišao je da se tušira i bile su uključene dvije grijalice. Jedna koja stoji na zidu, a još jedna koja je bila „pomoćna“ jer Nikola nije volio da se kupa u hladnom kupatilu. Ne znam šta se desilo, samo sam čula u jednom trenutku njegov jauk. Nisam mogla da sa kolicima uđem u kupatilo da mu pomognem. Pozvala sam pomoć ali… – očajno priča Vesna.

 

Nepoznanica kako je Nikola upao u strujno kolo koje ga je usmrtilo. Instalacije u kući su urađene po propisu i jedini krivac može biti grijalica.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.