x

Tajne koje razaraju ljubavne odnose!

Iskrenost i povjerenje temelj su svakog dobrog partnerskog odnosa. Ne moramo s njim dijeliti svaku sekundu svojeg života, no postoje tajne koje nas mogu neprimjetno, ali sigurno udaljiti. Pronalazite li se u sljedećim stavkama, vrijeme je da progovorite!

1. Niste zadovoljni u krevetu

Nije jedini i isključivo važan, ali seks je svakako bitan dio odnosa. Svoje nezadovoljstvo možete neko vrijeme kriti, no ono će se s vremenom sigurno primijetiti! Ponekad će biti dovoljno da zabavu među plahtama unaprijedite novom pozom, a ponekad su emocije te koje nas sprječavaju da zaista uživamo. U svakom slučaju, budite otvoreni (i nježni)!

2. Previše trošite

U početku veze partneru zasigurno nismo dužni polagati račune. Međutim, što ozbiljnijom veza postaje, to se više stapamo kao osobe, što vrijedi i za financije – oba partnera bi se trebala jednako brinuti o zajedničkoj dobrobiti po financijskom pitanju. Previše trošite i sram vas je priznati, imate osjećaj da on jednostavno ne uvažava vaše potrebe ili vas pak financijski drži pod kontrolom? Bio problem malen ili velik, ovo su teme koje biste što prije trebali raspraviti.

3. Povrijedio vas je

Razgovor je bio baš ugodan, sve dok nije rekao nešto što vas je zaboljelo i njegove riječi vas ne prestaju kopkati. Samo što mu to još niste dali do znanja! Ponekad će se jednostavno krivo izraziti, a ponekad će biti riječ o većem pitanju. Potisnute negativne emocije prema partneru prije ili kasnije će pronaći svoj put van. Spriječite još veći nesporazum i razgovorom što prije raščistite nezgodnu situaciju!

4. Imate veće osobne probleme

Svatko ponekad ustane na lijevu nogu ili ima loš dan, no zaredaju li se takvi dani kroz dulje razdoblje, naše će se loše raspoloženje neupitno odraziti i na odnose s ljudima koje najviše volimo. Možda osjećate da postajete depresivni, uporno izbjegavate hranu ili vam večer bez alkoholnog pića jednostavno nije potpuna? Riječi voljene osobe obično imaju nešto veću težinu, te mogu biti ključne za povratak na pravi put ili pak usmjeravanje stručnoj pomoći, ukoliko imate osjećaj da je, umjesto vas, problem već preuzeo kontrolu.

5. Prijateljski se viđate s drugima

Održavate li prijateljstva s drugim muškarcima, nema razloga da to tajite svojem partneru. Čak i ako je po prirodi ljubomoran, time ćete samo pogoršati situaciju! Zamislite se u obrnutoj situaciji – što biste pomislili kada biste otkrili da on vama taji svoja ženska prijateljstva? Logično, zaključili biste da nije riječ samo o prijateljstvu i da mu ne možete vjerovati. Ukoliko niste posve sigurni da je vaš odnos s drugim muškarcem isključivo prijateljski, a svog partnera istinski volite, prekinite s tim što prije!

O kakvoj se god tajni radilo, vaš partner je zaslužio znati što se s vama događa. Voli li vas i želi li vas bolje razumjeti, odgovorit će podrškom i oboje ćete se naći u mogućnosti da ojačate svoj odnos, svjesni da iz svih malih i velikih problema i nesporazuma zajedno možete izaći kao pobjednici.

 

Izvor: calamagazin.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.