Teleći medaljoni sa šampinjonima!
Teletina, gljive i riža su kombinacija koja sigurno dobija.
Sastojci
500 g telećih medaljona
500 g šampinjona
2 veće glavice crnog luka
1 mrkva
oko 50 g pancete
Vegeta i biber po ukusu
malo sjeckanog peršuna
krompir ili riža za prilog
Priprema
Manje teleće šnicle/medaljone malo istanjiti, začiniti vegetom, uvaljati u brašno i kratko zapeći sa obje strane.
Posebno na ulju propržiti pancetu isjeckanu na trakice, dodati zatim sitno sjeckan crni luk i mrkvu i sve zajedno kratko dinstati.
Dodati zatim šampinjone isjeckane na listiće i medaljone koje rasporedimo između pečurkica, pa sipati vode, oko 2-3 dl.
Neka se sve dinsta poklopljeno dok medaljoni ne omekšaju, oko 30-40 minuta.
Pri kraju, dodati kašiku gustina/brašna razmućenog u malo hladne vode, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Posuti sitno sjeckanim peršunom i poslužiti uz vijenac od riže ili pečeni krompir.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.