x

Teleći medaljoni sa šampinjonima!

Teletina, gljive i riža su kombinacija koja sigurno dobija.

Sastojci

500 g telećih medaljona

500 g šampinjona

2 veće glavice crnog luka

1 mrkva

oko 50 g pancete

Vegeta i biber po ukusu

malo sjeckanog peršuna

krompir ili riža za prilog

Priprema

Manje teleće šnicle/medaljone malo istanjiti, začiniti vegetom, uvaljati u brašno i kratko zapeći sa obje strane.

 

Posebno na ulju propržiti pancetu isjeckanu na trakice, dodati zatim sitno sjeckan crni luk i mrkvu i sve zajedno kratko dinstati.

 

Dodati zatim šampinjone isjeckane na listiće i medaljone koje rasporedimo između pečurkica, pa sipati vode, oko 2-3 dl.

 

Neka se sve dinsta poklopljeno dok medaljoni ne omekšaju, oko 30-40 minuta.

 

Pri kraju, dodati kašiku gustina/brašna razmućenog u malo hladne vode, posoliti i pobiberiti po ukusu.

 

Posuti sitno sjeckanim peršunom i poslužiti uz vijenac od riže ili pečeni krompir.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.