Teleći odresci sa punjenim šampinjonima!
Veoma ukusno i idealno za nedjelji ručak. Kombinacija teletine i šampinjona daje pravi delikates.
Sastojci
3 teleća odreska (450 g)
1 kašika vegete
50 g maslaca
2 kašike maslinovog ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ kašike naribanog muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 kašika prezli
Priprema
Teleće odreske lagano potucite batom, pospite vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinovog ulja sa svake strane oko 10 minuta.
Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite sa pireom od krumpira i zelenom salatom.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.