x

Teleći odresci sa punjenim šampinjonima!

Veoma ukusno i idealno za nedjelji ručak. Kombinacija teletine i šampinjona daje pravi delikates.

Sastojci 

3 teleća odreska (450 g)

1 kašika vegete

50 g maslaca

2 kašike maslinovog ulja

300 g većih šampinjona

100 g gorgonzole

½ kašike naribanog muškatnog oraščića cijelog

200 ml slatkog vrhnja

1 kašika prezli

 

Priprema

Teleće odreske lagano potucite batom, pospite vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinovog ulja sa svake strane oko 10 minuta.

 

Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.

 

Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.

 

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite sa pireom od krumpira i zelenom salatom.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.