Teletina s povrćem!
Za spremanje ovog jela neophodno je pripremiti teletinu, luk, šargarepu, krompir, grašak, kukuruz, paradajz, …
Sastojci
Potrebno je:
1 kg telećih šnicli
3 glavice crnog luka
1 ljubičasti luk
3-4 čena bijelog luka
3 veće šargarepe
4 manja krompira
200 g graška
100 g kukuruza
3 paradajza
po ukusu peršuna
malo korijandera
par zrna kima
malo ljute tucane paprike
po ukusu soli i bibera
Priprema
1. Teleće šnicle rastanjiti tučkom za meso i isjeći na trakice. Propržiti na jednoj kašiki margarina i malo maslinovog ulja. Za to vrijeme, isjeći crni luk na kockice, jedan na kolutove, kao i ljubičasti.
2. Šargarepu isjeći na tračice, a krompir na kocke. Isprženo meso izvaditi na ugrijan tanjir, pa na istoj masnoći pržiti obe vrste luka, kad zacakli, dodati šargarepu, zatim krompir, a onda redom, grašak, paradajz, bijeli luk sječen na listiće.
3. Krčkati na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Začiniti solju i biberom, korijanderom i kimom i tucanom paprikom, ako neko voli ljuto, ako ne, može izostaviti. Ostaviti da se meso krčka u sokovima koje je samo pustilo, kao i povrće, i poklopiti, da se prožmu ukusi.
4.Služiti uz krompir pire, ili prilog po želji.
Izvor: Recepti.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.