x

Teletina s povrćem!

Za spremanje ovog jela neophodno je pripremiti teletinu, luk, šargarepu, krompir, grašak, kukuruz, paradajz, …

Sastojci

 

Potrebno je:

 

1 kg telećih šnicli

3 glavice crnog luka

1 ljubičasti luk

3-4 čena bijelog luka

3 veće šargarepe

4 manja krompira

200 g graška

100 g kukuruza

3 paradajza

po ukusu peršuna

malo korijandera

par zrna kima

malo ljute tucane paprike

po ukusu soli i bibera

Priprema

 

1. Teleće šnicle rastanjiti tučkom za meso i isjeći na trakice. Propržiti na jednoj kašiki margarina i malo maslinovog ulja. Za to vrijeme, isjeći crni luk na kockice, jedan na kolutove, kao i ljubičasti.

 

2. Šargarepu isjeći na tračice, a krompir na kocke. Isprženo meso izvaditi na ugrijan tanjir, pa na istoj masnoći pržiti obe vrste luka, kad zacakli, dodati šargarepu, zatim krompir, a onda redom, grašak, paradajz, bijeli luk sječen na listiće.

 

3. Krčkati na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Začiniti solju i biberom, korijanderom i kimom i tucanom paprikom, ako neko voli ljuto, ako ne, može izostaviti. Ostaviti da se meso krčka u sokovima koje je samo pustilo, kao i povrće, i poklopiti, da se prožmu ukusi.

 

4.Služiti uz krompir pire, ili prilog po želji.

 

Izvor: Recepti.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.