x

Televizija Pink BH proslavlja svoj 13. rođendan!

Od samog osnivanja ružičasta televizija se pozicionirala na samom vrhu televizijskog neba u Bosni i Hercegovini, a velike zasluge za ovaj uspjeh pripadaju Lajli Torlak, glavnoj i odgovornoj urednici Pink BH i njenom programskom i produkcijskom timu.

Program televizije Pink BH već 13 godina je u domovima Bosanaca i Hercegovaca. Koliko Vam znači ova brojka?

 

Znači mi 13 godina rada, odricanja, stasavanja u respektabilnu medijsku kuću koja je sama sa svojim gledateljima spravljala recept za uspjeh, povjerenje, kreativnost i spremnost da se odgovori novim izazovima.

 

Kad pogledate iza sebe, koliko ste već na čelu ružičaste televizije, šta nam možete reći koliko je planova i očekivanja ispunjeno, a koji projekti su pali u vodu i iz kojeg razloga?

 

TV Pink BH jesvojeplanove i očekivanja u većini slučajeva ispunila. Bili smo prvi medij koji je postavio jedinstvene formate koji su i danas najgledaniji, jedina smo televizija koja je na posve novi i drugačiji način programski i produkcijski osmislila brojne emisije zabavnog karaktera, u svaku sezonu za ovih 13 godina ulazili smo sa nekoliko novih projekata. Bilo je tu i projekata koji nisu zadovoljili ukus gledatelja, ali smo iz svakog tog projekta izašli mudriji i učili smo na vlastitim greškama što je normalno u ovom poslu. Samokritika je vrlo važna i to je ono što je light motiv naše televizije.

 

Kakve televizijske poslastice imate za gledaoce ružičaste televizije u narednom periodu?

 

Pred nama je ljetna programska shema koju ćemo zaokružiti i nekim novim projektima, neke formate ćemo „odmoriti“ kako bi ih spremili za jesen, a neke emisije nećemo pauzirati. U narednom periodu nastavljamo sa vrlo gledanim, intrigantnim talk showom „Vidimo se u Sarajevu sa Alkom Vuicom“, a od jula krećemo sa popodnevnim programom od 16:30 do 18:00 koji će naše gledatelje informisati o dnevnim aktuelnostima, ali i „odmoriti“ nakon radnog vremena. Biće to prava bosanskohercegovačka hronika.

 

Poznato je da Pink BH emitira nekoliko emisija godinama i  koje traju zahvaljujući simpatijama gledalaca. Dijelite li njihovo mišljenje recimo kada su u pitanju „Zabranjeni forum“, „Udri muški...“ Jeste li na takve projekte posebno ponosni? I da li će ovi sadržaji uskoro doživjeti neke promjene?

 

„Zabranjeni Forum“, „Udri muški“, pa i mlađi naši formati poput porodičnog magazina „Dobar komšija“ i talk showa u kojem nema tabu tema „Sa Tanjom na ti“ su prepoznatljivi formati TV Pink BH,  jer smo prvi u BiH krenuli sa takvom vrstom produkcije. „Zabranjeni Forum“ je jedini televizijski format u BiH koji se četvrtkom od 22 sata puna dva sata emituje uživo, sa velikim brojem istaknutih sagovornika iz sfera javnog i političkog života naše zemlje i regije. Publika je takođe važan segment Foruma i ona dolazi iz svih gradova BiH. U fokusu su gledatelji koji kandiduju teme emisije, javno diskutuju sa gostima Foruma, hvale, kritikuju našu svakodnevnicu i zbog toga je talk show „Zabranjeni forum“ drugačiji i jedina takva dijaloška emisija u našoj zemlji. Sa ponosom mogu reći da 2. juna proslavljamo 500. izdanje Foruma koji je u godinama koje su iza nas mijenjao samo produkcijski segment, dok je osnovni programski sadržaj emisije ostao isti. To je emisija koja je u službi gledatelja i osnovna matrica talk showa koji gradi dijalog je otvorenost i spremnost za zdravu diskusiju od kojih mnogi danas nažalost bježe.Vrlo sam ponosna i na jutarnji program “Udri muški” koji realizujemo sa “Otvorenom mrežom”. I kroz taj projekat smo pokazali da smo društveno odgovorna kompanija koja bezuslovno pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Što se tiče sadržaja naših formata, u novoj programskoj shemi 2016/2017 vjerovatno će doći do mijenjanja „ruha“ emisija, ali će ostati provjereno dobar sadržaj.

 

Da li je danas teško ostati aktuelan, originalan i poseban na medijskom nebu, i koliko Vaš kolektiv pruža priliku mladim  žurnalistima?

 

Televizija Pink BH je u prethodnih 13 godina stekla impresivan broj gledatelja koji nam vjeruje i koji su iz sezone u sezonu uz ružičaste programske formate. Zbog toga i kažem da „tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati“.  Ovo je posao koji traži potpuno „davanje“ cijelog tima, postavljanje novih aktuelnih i originalnih ideja i ciljeva, koji uglavnom postaju i naša originalnaprogramska i produkcijska ostvarenja. Konstantno osluškujemo ono što naši gledatelji traže od nas, oni su ti koji nam podižu ljestvicu iz godine u godinu. A što se tiče našeg kolektiva, naša vrata su uvijek bila otvorena za mlade žurnaliste. Mnogi mladi novinari su upravo na TV Pink BH „ispekli“ svoj zanat upravo zbog naše strategije ekspeditivnosti i raznolikosti i davanja šanse mladim snagama.

 

Otkrijte nam planove kada su serijski programi u pitanju? Da li je prevelik zalogaj da u Sarajevu ugostite neku od serijskih zvijezda, da li ste o tome razmišljali?

 

Naš serijski program u narednom periodu obogatit ćemo novim serijskim naslovima. Pošto pratimo „damar“ gledatelja, naš serijski segment ćemo kompletirati turskim serijama i telenovelama koje imaju veliku gledanost, a daćemo i produkcijsku podršku domaćem serijskom programu poput serije „Dobrodošli u Orient Express“ čije nove epizode gledatelji mogu očekivati od septembra. Kada je u pitanju svjetska zvijezda moram priznati da smo razmišljali i o tom „zalogaju“ i ništa nije nemoguće.

 

Na koncu dotaknimo se i toga da ste godinama na čelu Pink Bh, kako se osjećate uoči još jednog rođendana i da li ovaj poziv može prerasti u rutinu?

 

Ovo je poziv u kojem uvijek preispitujete svoje mogućnosti, ideje, ciljeve... Ovo je poziv koji jednostavno ne dozvoljava da posao postane rutina, jer je nepredvidiv, dinamičan, drugačiji, nije determinisan i konstantno iz mene i mog tima „izvlači“ ono najbolje i zbog toga sam vrlo ponosna na 13 godina bitisanja na medijskom nebu Bosne i Hercegovine.

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.