x

Teme za razgovor: Kako da vam prvi LJUBAVNI sastanak ne bude i ``posljednji``?!

Tema razgovora na prvom sastanku može biti pd presudne važnosti...

Prvi sastanci su često neprijatni i puni nedoumica o čemu tačno pričati, a uz ove će savjete potkrijepljene rezultatima istraživanja stvari biti barem malo lakše.

 

Pričajte o putovanjima, ne o filmovima

 

Istraživanje Richarda Wisemana pokazuje da je manje od 9 posto parova koji su na prvom sastanku pričali o filmovima bilo zainteresovano za drugi sastanak, dok je za ponovno druženje bilo zainteresovano 18 posto onih koji su pričali o putovanjima. Razlog je to što prilikom priče o putovanjima otkrivamo puno više o sebi i dajemo šansu osobi da nas puno bolje upozna.

 

Nije samo stvar u temi

 

Stvar je i tu načinu na koji pričate. Ako pričaš previše i ne daš sagovorniku da dođe do izražaja, manje su šanse za drugi sastanak, a isto vrijedi i ako pričaš premalo. Treba naći granicu na kojoj niko ne dominira i truditi se da oboje budete jednako zastupljeni u razgovoru.

 

Otkrijte tajnu o sebi

 

Istraživanja pokazuju da otkrivanje neke svoje tajne stvara puno jaču povezanost od generičkih razgovora. Naravno, to ne smije biti pretjerano važna tajna jer će imati suprotni efekt, ali ako oboje podijelite neki detalj o sebi koji nije baš svima poznat, utisak će biti puno jači i dugotrajniji.

 

Odaberite kontroverzno umjesto dosadnog

 

Ako razgovor prirodno ne teče onako kako biste htjeli, nipošto nemojte pokušavati spasiti stvar pričanjem o već prožvakanim temama. Odaberite temu koja je kontroverzna - naravno, postoji šansa da ćete se posvađati, ali i to je bolje nego da sa sastanka pođete bez ikakvog utiska.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.