x

Teniska revolucija: Nova pravila, ali sve je stvar navike!

Ove sedmice u Milanu se igra Završni turnir na kojem će nastupiti osam najboljih mladih tenisera.

Uz okrašje osmorice najboljih u Londonu,  bit će dosta zanimljivo u Milanu, te prilika da teniski dragulji, od kojih se očekuje da u budućnosti postanu najbolji igrači svijeta, pokažu koliko mogu u direktnim okršajima i ko je najbolji, a ujedno će ovo biti prilika da Svjetska teniska organizacija primijeni nova, revolucionarna pravila ili promjene.

 

Umjesto na dva dobivena seta do 6 igrat će se na tri dobivena po 4 osvojena gema, a bit će isprobana štoperica koja će odbrojavati 25 sekundi između servisa, što će najteže pasti igračima poput Nadala.

 

Također, dodir s mrežom odsad će donijeti ponavljanje servisa. Bit će dozvoljen tek po jedan medicinski time-out, igrači će moći da komuniciraju s trenerima i za vrijeme meča u određenim trenucima, dok će vrijeme za zagrijavanje biti skraćeno.

 

Najveća stvar je Live Hawk Eye tehnologija, koja će zamijeniti linijske sudije i javljati glavnom da prekine poen u istoj sekundi kada loptica napusti teren. 

 

Pravila bi sve ljubitelje tenisa mogla da zbune u svojim prvim danima, ali sve je stvar navike, kroz neko vrijeme bit će valjda lako zaključiti da kod 3:2 teniser servira za osvajanje seta.

 

U Milanu će učestvovati Danil Medvedev, Hjun Čong, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Denis Šapovalov, Džared Donaldson i Borna Ćorić, dok će poslednje mesto dobiti pobednik plej-ofa u kom će igrati najbolji mladi italijanski teniseri.

 
Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.